ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κολωνός: Ενοχή της μητέρας της 12χρονης προτείνει η εισαγγελέας

Kathimerini.gr

Ιωάννα Μάνδρου

Την ενοχή της μητέρας της 12χρονης πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη για την υπόθεση κακοποίησης και μαστροπείας του ανήλικου κοριτσιού στον Κολωνό.

Eιδικότερα, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η μητέρα της ανήλικης πρέπει να κριθεί ένοχη για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενούς της, αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας, με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που είχε την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.

Κατά τις πληροφορίες, η εισαγγελέας επισήμανε πως το αδίκημα της μαστροπείας φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

Επιπλέον, η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχη η μητέρα της ανήλικης για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Απαλλαγή Μίχου για βιασμό και μαστροπεία προτείνει η εισαγγελέας

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του 55χρονου Ηλία Μίχου για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, στο πλαίσιο της ίδιας δίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο Ηλίας Μίχος για σειρά άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση και τη σεξουαλική έκδοση της ανήλικης.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγεί ο βασικός κατηγορούμενος από τις κατηγορίες για: βιασμό, μαστροπεία σε οίκους ανοχής και μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Αντίθετα, ζητήθηκε η καταδίκη του για: διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που είχε την εμπιστοσύνη της ανήλικης, οπλοκατοχή (είχε δύο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία και διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Η αγόρευση συνεχίζεται και για τους υπόλοιπους 25 κατηγορουμένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση