ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λάρισα: Η μαρτυρία του Κύπριου φοιτητή που επέβαινε στο τρένο

Ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές της Ελλάδας βρίσκεται το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου προκειμένου να δοθούν στοιχεία για κύπριους φοιτητές που ενδεχομένως να επέβαιναν στο τρένο που εκτελούσε τη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη και συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία που είχε αντίθετη κατεύθυνση. 

Ο Χρήστος Αγαθοκλέους, Κύπριος φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι επέβαινε στο τρένο και καθόταν στα πίσω βαγόνια.

Ανέφερε πως οι επιβάτες έσπασαν τα τζάμια για να καταφέρουν να απεγκλωβιστούν και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Διευκρίνισε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν γνωρίζει αν επέβαιναν κι άλλοι κύπριοι φοιτητές στο τρένο.

«Έσπαγαν τζάμια, ούρλιαζαν οι άνθρωποι»

Επιβάτες που βγήκαν σώοι από τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, μίλησαν στην κάμερα τοπικού μέσου για τη στιγμή της σύγκρουσης.

«Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο. Απλά νόμιζα ότι τράκαρε» δήλωσε γυναίκα στην κάμερα τοπικού μέσου. «Ακούστηκε ένα μπαμ (…) το τρένο ήταν μισογεμάτο, βασικά γεμάτο» είπε άλλος επιβάτης.

«Εσπαγαν τζάμια, ούρλιαζαν οι άνθρωποι. Μέσα στο βαγόνι πανικός. Το παράθυρο είχε μπει μέσα σαν να καταρρέει από το βάρος ενός σίδερου που ερχόταν από το δίπλα τρένο. Το τρένο ήταν γεμάτο κατά τα δύο τρίτα. Δεν είδαμε τίποτα. Απλά είδαμε το τρένο να τραντάζεται όλο και περισσότερο μέχρι που καταλήξαμε 45 μοίρες γωνία» δήλωσε ένας τρίτος επιβάτης.

Σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής, η φωτιά έχει πλέον σβήσει αλλά η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη. Τους επιβάτες που απεγκλωβίζει η πυροσβεστική τους παραλαμβάνει το ΕΚΑΒ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση