ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μαρτυρία επιβάτη στα Τέμπη: «Είδα την ανησυχία του μηχανοδηγού, την ένιωσα»

«Νιώσαμε το ωστικό κύμα. Παρά τον πανικό, τα νέα παιδιά άνοιξαν τους φακούς στα κινητά για να βοηθήσουν»

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων, η καρδιά μου βρίσκεται μαζί τους. Ήμουν στο 3ο βαγόνι στη θέση 41. Έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν από όσους βρίσκονταν στο τρένο», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» με τον Γιάννη Πιτταρά και τον Γιώργο Γρηγοριάδη, ο Θεόδωρος Κατσιούλης, ένας από τους επιζήσαντες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως επισημαίνει, ταξίδευε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφοντας από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. «Εγώ πάντα πηγαίνω με το λεωφορείο στην Αθήνα αλλά λόγω του 3ημέρου και τα καλά λόγια που είχα ακούσει τόσο καιρό για το τρένο, ότι είναι γρήγορο και βολικό, αποφάσισα να κόψω εισιτήριο και να φύγω με το τρένο. Ήθελα να γυρίσω τη Δευτέρα αλλά όλα τα τρένα ήταν γεμάτα, οπότε έκοψα εισιτήριο για την Τρίτη και έτυχε να συμβεί αυτό», υπογράμμισε ο κ. Κατσιούλης.

«Και τραυματισμένοι που ήμασταν γυρνούσαμε πίσω να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Αυτό δεν το έχω ξαναζήσει πουθενά, αυτή την αλληλοβοήθεια. Παρ’ όλο που φοβηθήκαμε τον καπνό και τη φωτιά, προσπαθήσαμε και εμείς και και τα παιδιά, οι πιο νέοι από εμάς, να βοηθήσουμε όλους τους τραυματίες να βγουν από το τρένο. Γυρνούσαμε και βοηθούσαμε», πρόσθεσε. 

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο κύριος Θεόδωρος Κατσιούλης, στην καθυστέρηση που είχε η αμαξοστοιχία στον Παλαιοφάρσαλα, κατέβηκε από το τρένο και περπατώντας παρατήρησε την ανησυχία του μηχανοδηγού. «Μέχρι πριν το ατύχημα, όλα πήγαιναν καλά εκτός από την καθυστέρηση που είχαμε στα Παλαιοφάρσαλα. Εκεί κατέβηκα και είδα την ανησυχία του μηχανοδηγού, γιατί περπατούσαμε περίπου 20 λεπτά, είχε ανοίξει την πόρτα ο άνθρωπος και έλεγε ότι έχουμε καθυστέρηση και τα λοιπά. Ένιωσα την ανησυχία του ανθρώπου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επιζήσας επιβάτης.

«Ευτυχώς πολύς κόσμος κατέβηκε στη Λάρισα αλλά ανέβηκαν και αρκετοί. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, το τρένο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Νιώσαμε το ωστικό κύμα. Παρά τον πανικό, τα νέα παιδιά άνοιξαν τους φακούς στα κινητά για να βοηθήσουν», κατέληξε λέγοντας ο κ. Κατσιούλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση