ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες, συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο

Ιωάννα Μάνδρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την Κιβωτό του Κόσμου με τις εισαγγελικές αρχές να επιχειρούν να βγάλουν άκρη με τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για κακομεταχείριση παιδιών και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων, που έχει αναλάβει το ποινικό κομμάτι της έρευνας, προχώρησε σε ένα μέτρο προστασίας των παιδιών που διαβούν στις δομές της Κιβωτού, κάνοντας χρήση διάταξης του νόμου, απαγορεύοντας σε τέσσερα συνολικά άτομα να εισέρχονται στα κτίρια της δομής και να έρχονται σε επαφή με τα παιδιά.

Οι τρεις από αυτούς έχουν καταγγελθεί για κακομεταχείριση παιδιών, ενώ ο τέταρτος είναι ο πατέρας Αντώνιος εναντίον του οποίου έχει υπάρξει καταγγελία από 19χρονο, πρώην τρόφιμο στη δομή για σεξουαλική παρενόχληση.

Το μέτρο της προσωρινής απομάκρυνσης κρίθηκε από τις εισαγγελικές αρχές ως αναγκαίο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι ακριβώς έχει συμβεί μέσα στις δομές της Κιβωτού, ενώ ήδη έχει αναλάβει προσωρινή διοίκηση τη συνολική διαχείριση της δομής.

Και ενώ οι έρευνες στο ποινικό πεδίο συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και με μυστικότητα, η Αρχή για το Ξέπλυμα αλλά και η Οικονομική Αστυνομία κλιμακώνουν τις προσπάθειες τους να ξεκαθαρίσουν θέματα οικονομικής διαχείρισης στην Κιβωτό, ενώ εξονυχιστικούς ελέγχους διενεργεί και διεθνής ελεγκτική εταιρεία.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες στο οικονομικό πεδίο βρέθηκαν σε έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας σημαντικά χρηματικά ποσά στο σπίτι όπου διέμεναν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Τα εν λόγω χρηματικά ποσά, περί τις 300 χιλιάδες ευρώ, βρέθηκαν κρυμμένα και ερευνάται η προέλευση τους και πρωτίστως η νομιμότητα της απόκτησης τους.

Πάντως, προς το παρόν, πέραν των ερευνών προς κάθε κατεύθυνση, δεν έχουν υπάρξει άλλες, πλην της πρώτης του 19χρονου, καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και από άλλους τρόφιμους της δομής, ενώ πληροφορίες για τέτοια φαινόμενα ελέγχονται από τις εισαγγελικές αρχές.

Σε ό,τι αφορά τον 19χρονο η συμπληρωματική του κατάθεση κρίθηκε αναγκαία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση