ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μητσοτάκης για Τέμπη: Η Δικαιοσύνη θα καταδείξει την αλήθεια, δεν θα μείνει καμία σκιά

Η ανασκόπηση του πρωθυπουργού επικεντρώνεται επίσης σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, την ακρίβεια και την υγεία.

Kathimerini.gr

Με αναφορά στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη ξεκίνησε το καθιερωμένο εβδομαδιαίο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «αυτονόητη απαίτηση των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους, όσων τραυματίστηκαν αλλά και όλης της κοινωνίας να απαντηθεί τι έφταιξε, να αναδειχθούν όλες οι αιτίες που προκάλεσαν το κακό και να τιμωρηθούν οι ένοχοι».

«Και αυτό θα γίνει. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Κινείται με ανεξαρτησία και ευθύνη, σε βάθος και στον ανώτατο βαθμό. Και είμαι βέβαιος ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να καταδειχθεί η αλήθεια, να ερευνηθούν και να απαντηθούν όλες οι καταθέσεις, ακόμη και οι πιο ακραίες. Δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά που να δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Ακόμη κι αν αυτό απαιτήσει λίγο περισσότερο χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική μνεία σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια συγχαίροντας την Αντιτρομοκρατική «για τη σύλληψη των δέκα ατόμων που τους αποδίδεται εμπλοκή σε συνολικά πέντε βομβιστικές επιθέσεις από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι πρόσφατα -σε Αττική και Θεσσαλονίκη», όπως έγραψε.

«Πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια θα γίνουν νέες προσλήψεις για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, λέγοντας επίσης ότι σε αθηναϊκούς δρόμους έχουν τοποθετηθεί νέες κάμερες σε σημεία όπου παρατηρείται συστηματική παραβίαση των λεωφορειόδρομων από τους οδηγούς.

Οσον αφορά το μέτωπο της ακρίβειας, υπογράμμισε ότι μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων, «τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και καταγράφουμε μείωση των αρχικών τιμών σε παραπάνω από 4.000 προϊόντα, που σημαίνει ότι και οι τελικές τιμές θα κινηθούν πιο χαμηλά», ενώ σε σχέση με την υγεία σημείωσε ότι «ξεκίνησε πλέον και στη χώρα μας η χορήγηση κάνναβης αυστηρά για ιατρικούς λόγους».

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση