ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μητσοτάκης: Σε 6 μήνες η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό

«Η κυβερήνηση επενδύει στη βιώσιμη αστική κινητικότητα για τα μέσα μεταφοράς» - Το σχόλιο για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Kathimerini.gr

Ομιλία στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (20/5) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της οποίας τόνισε ότι «σε έξι μήνες θα παραδοθεί στους πολίτες το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό ευρωπαϊκής πόλης».

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος ενώ αναφερθείς στα μέτρα της κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας, επεσήμανε ότι «προσεγγίζουμε και σε αυτόν τον τομέα την Ευρώπη και φαίνεται ότι δικαιώθηκαν οι δύσκολες αποφάσεις για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος».

«Η κυβερήνηση επενδύει στη βιώσιμη αστική κινητικότητα για τα μέσα μεταφοράς. Η “Αττικό Μετρό” μετονομάστηκε σε “Ελληνικό Μετρό” αφού διαχειρίζεται και το έργο της Θεσσαλονίκης και σε έξι μήνες θα παραδοθεί στους πολίτες το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό ευρωπαϊκής πόλης», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι « ο σκοπός της μελέτης που εκπόνησε η Αττικό Μετρό είναι τεκμηριωμένη και υποδεικνύει τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας για την επέκταση του μετρό και τη διάδραση με τα αστικά λεωφορεία καθώς και τον περιορισμό του αποτυπώματος άνθρακα».

Η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη επιτέλους βγαίνει από απομόνωση δεκαετιών, ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον για δήμους που ίσως να αυτοπροσδιορίζονται ως κατώτερου Θεού, όπως είπε.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνεται η επίσκεψή του το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη και η ομιλία του σε εκδήλωση για την έναρξη των πρώτων δρομολογίων ηλεκτρικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο. Αμέσως μετά, θα μεταβεί στο Δημαρχείο, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος. Στις 19:00 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση