ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μητσοτάκης σε Μόντι: Πύλη της Ινδίας στην Ευρώπη η Ελλάδα

Ενίσχυση της συνεργασίας σε Αμυνα και Εμπόριο

Kathimerini.gr

Για εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας έκαναν λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ινδός ομόλογός του Ναρέντρα Μόντι, κατά τις κοινές τους δηλώσεις μετά τη τη συνεδρίαση των διευρυμένων αντιπροσωπειών στο Νέο Δελχί.

Μητσοτάκης: Πύλη της Ινδίας στην Ευρώπη η Ελλάδα

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για σημαντικότατη πρόοδο στην εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας στην ασφάλεια, την άμυνα και την κυβερνοασφάλεια.

Τόνισε μάλιστα ότι χάρη στον οικονομικό διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης το μέλλον είναι λαμπρότερο και «αρκεί να δει τον χάρτη κανείς για να διαπιστώσει ότι η Ελλάδα είναι η πύλη της Ινδίας στην Ευρώπη». «Βεβαίως για να πετύχουμε αυτά πρέπει να επιτευχθεί ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε μάλιστα μεταξύ άλλων ότι «εστιάζουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη ναυτιλία, στις υποδομές και θέλουμε να μάθουμε από το ινδικό θαύμα της Πληροφορικής».

Μόντι: «Εξόχως ικανοποιητικές» οι συνομιλίες

Ο Ινδός πρωθυπουργός αναφέρθηκε, από την πλευρά του, στην επίσκεψή που πραγματοποίησε στην Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο, και υποστήριξε πως η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία αποτελεί μια «εκπληκτική ευκαιρία».

Δήλωσε μάλιστα ότι οι σημερινές συζητήσεις ήταν «εξόχως ικανοποιητικές» και υπογράμμισε ότι στόχος είναι ο διπλασιασμός των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών μέχρι το 2030.

Ο κ. Μόντι δήλωσε επίσης πως υπάρχουν ευκαιρίες καθώς και νεέες ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της Αμυνας. «έχουμε εντοπίσει νέες πρωτοβουλίες για να δώσουμε έναν νέο αέρα στις σχέσεις μας συμπεριλαμβανομένης της κινητικότητας και της μετανάστευσης», δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση