ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα μέτρα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα θα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον ιό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην ανακοίνωση νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, προχώρησε η ελληνική Κυβέρνηση, μετά την αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του μετά την ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον ‘Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι τα μέτρα που αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή η Κυβέρνηση αφορούν τρία σημεία.

Πρώτον, όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα θα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Δεύτερον, η φόρμα ταξιδιώτη Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ, με τον ελάχιστo χρόνο συμπλήρωσής να περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες, πριν από την άφιξη στην Ελλάδα.

Τέλος, η ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αυξήσει τον αριθμό των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στη επικράτεια της χώρας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ανακοινώθηκε ότι κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τη Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή και της αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X