ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέες απειλές Ερντογάν: «Μπορούμε και θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά»

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην αμυντική βιομηχανία της χώρας του, την οποία – όπως υποστηρίζει – φοβάται η Αθήνα.

Kathimerini.gr

Υψηλά κρατάει την ένταση ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος για άλλη μια φορά απείλησε τη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, την οποία – όπως υποστηρίζει – φοβάται η Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων έργων στο Φετίγιε, ο Ερντογάν μίλησε για τις εξελίξεις στην τουρκική αμυντική βιομηχανία. «Με όλα αυτά, τι θα πουν τώρα οι Έλληνες; “Τι κάνουν αυτοί οι τρελοί οι Τούρκοι;”» είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον πύραυλο Taifun. «Έχουν γίνει δοκιμές στη Σμύρνη αυτή τη στιγμή και φοβήκαν ότι θα εκτοξευτεί από εκεί πύραυλος. Και εγώ τους λέω: «Έλληνες, δεν έχουμε δουλειά μαζί σας όσο συμπεριφέρεστε καλά. Είναι το μόνο που πρέπει να κάνετε», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι το βεληνεκές του πυραύλου είναι 565 χιλιόμετρα, αλλά στόχος είναι να αυξηθεί στα 1000 χιλιόμετρα.

«Αδέρφια μου, μπορεί κάποιος που επιδεικνύει και προσβάλλει με ασέβεια τους διοικητές του στρατού μας, που δεν έδειξε ή δεν μπόρεσε να δείξει αντίδραση, ενάντια στην Ελλάδα, που παρενοχλεί τα σύνορά μας καθημερινά, ενάντια στο PKK, που έχει το αίμα δεκάδων χιλιάδων αθώων στα χέρια του, ενάντια στο FETO, τη μεγαλύτερη προδοτική συμμορία που έχει δει πρόσφατα η χώρα μας, στις χώρες που στοχεύουν την κυριαρχία μας και τους εχθρούς της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους, να είναι πολιτικός αυτής της χώρας; Αδέλφια μου, σύμφωνα με το σύνταγμά μας, αυτός ο αδελφός σας είναι ο αρχιστράτηγος αυτού του στρατού. Δεν το λέω εγώ, το λέει το σύνταγμά μας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παρενοχλεί καθημερινά τα σύνορα της χώρας του, ενώ στα συνθήματα οπαδών του που φώναζαν «Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», απάντησε: «Ακριβώς, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα και θα έρθουμε».

Τέλος, ο Ερντογάν τόνισε ότι τα εθνικά ζητήματα της Τουρκίας είναι πάνω από τα πολιτικά και μιλώντας γενικά ανέφερε: «Φυσικά, οι αντίπαλοί μας δεν μένουν ήσυχοι. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σπάσουν τις συμφωνίες που έχουν κάνει μαζί μας και να μας πάρουν όσα έχουμε πετύχει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση