ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο δήμαρχος Ωρωπού στην «Κ»: «Η εικόνα που είδαμε παραπέμπει σε Μεσαίωνα»

Ο δήμαρχος Ωρωπού μιλάει στην «Κ» για το περιστατικό με το πλήρωμα ιδιωτικού ασθενοφόρου που έπλυνε ηλικιωμένη με λάστιχο

Kathimerini.gr

Ηλιάνα Μάγρα

Το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου, δύο εργαζόμενοι της ιδιωτικής εταιρείας που λειτουργεί το μοναδικό δημοτικό ασθενοφόρο στον Ωρωπό έφτασαν στο σπίτι μιας 69χρονης γυναίκας, για να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Από το διαμέρισμά της, την κατέβασαν στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει και την έπλυναν με το λάστιχο, όσο η ίδια ήταν γυμνή. Λίγες ημέρες αργότερα, φωτογραφία που αποτυπώνει το παραπάνω περιστατικό κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας κοινωνική οργή και ενεργοποιώντας μια σειρά διοικητικών διαδικασιών. Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης έμαθε για το περιστατικό την Κυριακή από τα social media και αμέσως κάλεσε την ιδιωτική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του ασθενοφόρου, προσπαθώντας να επιβεβαιώσει αν το περιστατικό είναι πραγματικό. «Στο πρώτο τηλεφώνημα μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν», αναφέρει στην «Κ» ο κ. Γιασημάκης, «όταν επικοινώνησαν ξανά μαζί μου και μου είπαν ότι είναι αλήθεια, τους τόνισα ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλω να έρθουν ξανά στο ασθενοφόρο του Δήμου Ωρωπού. Η εικόνα που είδαμε παραπέμπει σε Μεσαίωνα», είπε χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη εταιρεία συνεργάζεται με τον Δήμο Ωρωπού τουλάχιστον από το 2015. Σε ερώτηση της «Κ» ως προς το γιατί συμβαίνει αυτό, ο κ. Γιασημάκης απαντά ότι «ο δήμος και κανένας δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο», με εξειδικευμένο προσωπικό. Οι δύο εργαζόμενοι ήταν εξειδικευμένοι, με ανάλογη εργασιακή εμπειρία, όπως προκύπτει από τη σύμβασή τους, τονίζει ο κ. Γιασημάκης. «Μάλιστα, ο ένας διασώστης ήταν και υπάλληλος του υπουργείου Υγείας», συμπληρώνει, υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία απόλυσής του έχει ήδη ξεκινήσει, έπειτα από εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό, το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπ. Υγείας, σημειώνοντας πως ένας από τους δύο «ιδιωτικά εργαζομένους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου. Παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσής του».

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει ένορκη διοικητική εξέταση από τον Δήμο Ωρωπού. «Το πόρισμα θα πάει στον εισαγγελέα», επισημαίνει ο κ. Γιασημάκης. «Η ΕΔΕ όμως γίνεται και για να προχωρήσουμε στη διακοπή της σύμβασης με την εταιρεία», σημειώνει. Οσον αφορά το γιατί οι εργαζόμενοι συμπεριφέρθηκαν έτσι, ο ίδιος λέει πως δεν ξέρει, αλλά ούτε και τον αφορά. «Δεν υπάρχει», τονίζει, «καμία δικαιολογία γι’ αυτό που έγινε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση