ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Panic Button: Επεκτείνεται σε περισσότερες περιοχές το 2024

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί τα εργαλεία νέας τεχνολογίας για την προστασία όλων των γυναικών από τη βία» ανέφερε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

ΑΜΠΕ

Σε περισσότερες περιοχές θα επεκταθεί το 2024 το «Panic Button», η πιλοτική εφαρμογή για κινητά, με την οποία οι γυναίκες μπορούν να ειδοποιήσουν αθόρυβα την Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση που διατρέξουν οποιαδήποτε απειλή ή κίνδυνο της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας.

Με ΚΥΑ του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας – Αλεξάνδρας Κεφάλα, η λειτουργία του πιλοτικού προγράμματος θα εφαρμόζεται εφεξής στις περιοχές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, καθώς και στους δήμους που έχουν την έδρα τους οι αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας.

Επισημαίνεται πως η εφαρμογή (app) χορηγείται από τα αστυνομικά τμήματα και τα συμβουλευτικά κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί τα εργαλεία νέας τεχνολογίας για την προστασία όλων των γυναικών από τη βία» τόνισε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Πρόσθεσε δε, ότι «επεκτείνουμε την εφαρμογή του Panic Button για να βοηθήσουμε κι άλλες γυναίκες στη χώρα μας να νιώσουν περισσότερο ασφαλείς, σε περίπτωση που βιώσουν περιστατικό κακοποίησης ή απειληθεί η σωματική τους ακεραιότητα».

«Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να σπάσουμε τον κύκλο της βίας και να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα μηδενικής ανοχής στη βία, όπου κι αν αυτή εκδηλώνεται, απ′ όποιον κι αν προέρχεται», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση