ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρακολουθήσεις: Προθεσμία έως την Τρίτη στον Βαξεβάνη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εισαγγελικές έρευνες σχετικά με τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις τηλεφώνων

Kathimerini.gr

Σχεδόν τέσσερις μήνες από τότε που είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες καταγγελίες για παρακολουθήσεις τηλεφώνων, οι εισαγγελικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αφού στο μεταξύ έχουν δημοσιοποιηθεί και πρόσθετες καταγγελίες, είτε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη είτε άλλες για παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Οι έρευνες ουσιαστικά διεξάγονται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπως έχει συμβεί και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, ενώ ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, διερευνά χωριστά τυχόν παραβιάσεις υπηρεσιακών απορρήτων από την ΕΥΠ ή άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Οι έρευνες για τις καταγγελίες περί παρακολουθήσεων αποτελούν αντικείμενο ενασχόλησης δύο εισαγγελέων, της Αγγελικής Τριανταφύλλου και του Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου. Ενώπιον της εισαγγελέως Αγγελικής Τριανταφύλλου προσήλθε χθες ο εκδότης της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος κατέθεσε ελάχιστα απ’ όσα στοιχεία έχει για την υπόθεση, όπως έχει αφήσει να εννοείται. Ο εκδότης ζήτησε χθες και έλαβε προθεσμία για την προσεχή Τρίτη, προκειμένου, όπως έγινε γνωστό, να εξεταστεί και επί των αποκαλύψεων που θα δημοσιοποιηθούν την προσεχή Κυριακή.

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν πως οι εισαγγελικές αρχές κινούνται με ταχύτητα σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των καταγγελιών, χωρίς να ανακοινώνεται τίποτα λόγω και της φύσεως της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες διασταυρωμένες από πολλές πηγές, έχουν ήδη εξεταστεί μάρτυρες από τις εταιρείες που εμπλέκονται κατά τα δημοσιεύματα στις παρακολουθήσεις, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί διαδικασίες για άντληση στοιχείων από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αλλά και προς την κατεύθυνση της αναζήτησης οποιουδήποτε στοιχείου από τις εμπλεκόμενες εταιρείες.

Μάλιστα, εισαγγελικές πηγές σημείωναν πως δεν πρόκειται να προβούν τώρα σε επιτόπιες έρευνες στα γραφεία της εταιρείας Intellexa, καθώς τα γραφεία της ελέγχθηκαν από την EAΔ το καλοκαίρι, αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, και δεν βρέθηκε τίποτα, παρά μόνο σπασμένες καρέκλες και ένα διαλυμένο τραπέζι.

Στο πλαίσιο των εισαγγελικών ερευνών κατέθεσε χθες η πρώην υπουργός Ολγα Γεροβασίλη, η οποία έχει υποβάλει και σχετική μηνυτήρια αναφορά. Η πρώην υπουργός μετά την έξοδό της από το εισαγγελικό γραφείο δήλωσε: «Κλήθηκα να καταθέσω και στηρίζω τη μήνυσή μου, που αφορούσε την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών μου δεδομένων».

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη «να ερευνήσει την υπόθεση και να ρίξει άπλετο φως σε αυτήν». Η ίδια επισήμανε ακόμη ότι το Μέγαρο Μαξίμου κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις παρακολουθώντας ακόμη και υπουργούς του, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ελλάδα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση