ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρέδωσε τη διερευνητική εντολή ο Μητσοτάκης

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου

Kathimerini.gr

Τηλεφωνικά παρέδωσε την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μεσημέρι, είχε βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατά τη συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης και γι’ αυτό ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει το απόγευμα την εντολή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «οι χθεσινές εκλογές αποτελούν βήμα ωριμότητας», στάθηκε στην αύξηση συμμετοχής στη διαδικασία, στο γεγονός ότι ψήφισαν για πρώτη φορά οι Ελληνες του εξωτερικού, αλλά και στην «έκδοση των αποτελεσμάτων σε χρόνο ρεκόρ», όπως είπε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:

«Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου».

Η ορκωμοσία της νέας Βουλής αναμένεται να γίνει την Κυριακή, 28 Μαΐου. Τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου και την Τρίτη 30 Μαΐου θα διαλυθεί, προκειμένου να δρομολογηθούν οι νέες εκλογές που αναμένεται να γίνουν στις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση