ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε ναυαγοσωστικό του λιμενικού (βίντεο)

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει το αντίθετο: ότι δηλαδή δικό της σκάφος παρενοχλήθηκε από σκάφος του ελληνικού λιμενικού

Kathimerini.gr

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε ναυαγοσωστικό του λιμενικού. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 25 Ιουλίου κοντά στο Φαρμοκονήσι, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Πρωινές ώρες την 25-07-2022, σε διενεργηθείσα περιπολία ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Φαρμακονησίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε με τη διενέργεια επικίνδυνων ελιγμών ανωτέρω σκάφος της Λιμενικής Αρχής Λέρου.»

«Σημειώνεται ότι, το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση στόχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, καθώς σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής είχε εισέλθει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις μέσω VHF. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος ούτε υλικές ζημιές.»

Αντίθετη εικόνα από την Τουρκία

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο: ότι δηλαδή δικό της σκάφος παρενοχλήθηκε από σκάφος του ελληνικού λιμενικού στις 25 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείο Anadolu, «σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής παρενόχλησε ιστιοπλοϊκό με τουρκική σημαία, που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία και έπαιρνε μέρος σε αγώνα», με αποτέλεσμα να επέμβει η τουρκική ακτοφυλακή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση