ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για 25η Μαρτίου: Απαραίτητος σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

Δεν ήταν ποτέ ισχυρότεροι οι δεσμοί ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ, τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν

Kathimerini.gr

Σε μήνυμα για την 25η Μαρτίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, σημειώνει ότι καθώς εξετάζει όσα συνέβησαν το προηγούμενο έτος, είναι περήφανος γιατί, όπως λέει, η εταιρική σχέση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας και οι δεσμοί των δύο λαών δεν ήταν ποτέ ισχυρότεροι.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Μπλίνκεν αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα έναν απαραίτητο εταίρο και σύμμαχο του ΝΑΤΟ σε μία εποχή απαράμιλλων παγκόσμιων προκλήσεων.

Ξανά και ξανά, καταλήγει, η Ελλάδα έχει σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας και αποδεικνύεται πρόσφατα και από την υποστήριξή της στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι χτες με μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε την 25η Μαρτίου ως ημέρα για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και ως Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας.

«Σήμερα, η συμμαχία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από ποτέ. Μαζί, εμβαθύνουμε τη συνεργασία για το κλίμα και την ενέργεια, το εμπόριο και τις επενδύσεις, την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανακούφιση από καταστροφές και πολλά άλλα, για να διαμορφώσουμε έναν πιο υγιή, πιο εύπορο και πιο δίκαιο κόσμο», είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τέλος, δικομματικό ψήφισμα για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου κατατέθηκε νωρίτερα στη Γερουσία.

«Σήμερα όχι μόνο γιορτάζουμε την ιστορία της θερμής φιλίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, η οποία έχει τις ρίζες της στις κοινές αξίες και το όραμά μας για τον κόσμο, αλλά κοιτάμε το μέλλον, χτίζοντας πάνω σε αυτό το ακλόνητο θεμέλιο την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση