ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας

Kathimerini.gr

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο Απόστολος Λύτρας, μετά την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, καθώς η ανακρίτρια διέταξε την προσωρινή του κράτηση για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Η προσωρινή κράτηση του Απόστολου Λύτρα αποφασίστηκε από τις αρμόδιες αρχές με το σκεπτικό ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και επιπλέον διότι κρίθηκε ύποπτος φυγής, καθώς όταν αναζητήθηκε στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας – μετά από μήνυση της κακοποιημένης συζύγου του – δεν εμφανίστηκε στις αρχές.

Αρχικά, η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα και ο αρμόδιος εισαγγελέας, μετά την απολογία του για τον βαρύ τραυματισμό της συζύγου του, τον είχαν αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους την υποχρέωση μετοίκησης από το σπίτι του, όπου διέμενε με την σύζυγο του, την υποχρέωση να μην την πλησιάζει ή να την απειλεί και επίσης με την υποχρέωση να παρακολουθήσει πρόγραμμα θεραπευτικής φύσεως προκειμένου να μην εκδηλώσει εκ νέου βίαιη συμπεριφορά.

Οι όροι αυτοί μετά από μήνυση που υπέβαλε το θύμα της κακοποίησης, Σοφία Πολυζωγοπούλου, κρίθηκε ότι δεν τηρήθηκαν, καθώς η ίδια αισθάνθηκε απειλή από μηνύματα του συζύγου της και επίσης συγγενικά του πρόσωπα (πρώην σύζυγός του και δικηγόρος του γραφείου του) μετέβησαν στο σπίτι όπου διαμένει το θύμα και ζήτησαν επιτακτικά να εισέλθουν για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του δικηγόρου και χρήματα.

Το επεισόδιο αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υποβολή μηνύσεων κατά Λύτρα και της πρώην συζύγου του (η τελευταία θα δικαστεί στο Αυτόφωρο στις 29 του μήνα). Ο κατηγορούμενος δικηγόρος αν και είχε αναζητηθεί στο πλαίσιο του αυτόφωρου δεν εμφανίστηκε.

Ως συνέπεια όλων αυτών, η ανακρίτρια έκρινε ότι οι όροι είχαν παραβιαστεί και αργά το απόγευμα της Τετάρτης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του με αποτέλεσμα σε λίγη ώρα ο Απόστολος Λύτρας αυτοβούλως να εμφανιστεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της Παλήνης.

Στη συνέχεια υπέβαλε και αυτός μήνυση κατά της κακοποιημένης συζύγου του, η οποία προσήχθη στο τμήμα και αφέθηκε ελεύθερη έως ότου δικαστεί στο Αυτόφωρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση