ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:56
 

Την Πέμπτη αποφασίζει ο ESM για υποδόση

Θα εξεταστούν τα θεσμικά όργανα που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα για πρόοδο της Ελλάδας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

H συζήτηση για την απελευθέρωση της υποδόσης των 0,8 δισ. Ευρώ στο πλαίσιο της τρίτης δόσης χρηματοδοτικής ενίσχυσης στην Ελλάδα, θα βρεθεί στην ατζέντα του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Κάλιν Ανεβ Γιάνσε, το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει την εκτίμηση των θεσμικών οργάνων που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα για την πρόοδο της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της προς το εσωτερικό.

"Μια ικανοποιητική αξιολόγηση σύμφωνα με τους όρους της τρίτης δόσης της χρηματοδοτικής συνδρομής προς την Ελλάδα θα ανοίξει το δρόμο για το Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει την απελευθέρωση των υπολοίπων € 0,8 δισ. που προορίζονται για εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων στο πλαίσιο αυτής της δόσης", αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι στις 7 Ιουλίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε (επί της αρχής) την τρίτη δόση χρηματοδοτικής συνδρομής στην Ελλάδα ύψους € 8,5 δισ. ,καθώς και έλαβε απόφαση για την εκταμίευση € 7,7 δισ. για την αποπληρωμή χρέους και ληξιπρόθεσμων στο εσωτερικό (arrears).

Στις 5 Ιουλίου 2017, το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενέκρινε το Συμπληρωματικό Μνημόνιο συμφωνίας με την Ελλάδα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM.

Την ίδια ώρα, από το Δουβλίνο όπου βρίσκεται, ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επαναλάμβανε ότι εάν η Ελλάδα "κάνει αυτά που της αναλογούν στο πρόγραμμα διάσωσης, τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης θα είναι έτοιμα, εάν είναι απαραίτητο, να κάνουν περισσότερα σχετικά με τη διαχείριση του χρέους της Αθήνας", τοποθετώντας την εξέταση της βιωσιμότητας του χρέους κοντά στο καλοκαίρι του 2018. Ο Πρόεδρος του Eurogroup μίλησε σε εκδήλωση του Institute of International and European Affairs - ΙΙΕΑ, στο Δουβλίνο για τα διδάγματα της κρίσης της ευρωζώνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X