ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου

Το ένα, σημαίας Βανουάτου, έχει 13 άτομα πλήρωμα και το άλλο, σημαίας Σιγκαπούρης, 19 άτομα

Kathimerini.gr

Γιάννης Σουλιώτης 

Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν 9 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Χίου. 

Το ένα, σημαίας Βανουάτου, έχει 13 άτομα πλήρωμα και το άλλο, σημαίας Σιγκαπούρης, 19 άτομα – όλοι τους αλλοδαποί, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό. Δεν υπάρχουν αναφορές από τους πλοιάρχους για τραυματίες. 

Ο καιρός στην περιοχή είναι καλός και στο σημείο έσπευσαν για παροχή βοήθειας έξι σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης, ένα ελικόπτερο Super Puma και άλλα παραπλέοντα πλοία. 

Η θαλάσσια περιοχή γύρω από το σημείο της σύγκρουσης των Potentia και ANT

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα πλοία που συγκρούστηκαν ήταν κενά φορτίου. Αν και δεν διατρέχουν κίνδυνο να βυθιστούν, το ένα έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

To πλοίο ΑΝΤ, με σημαία Βανουάτου, είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και είχε προορισμό την Ουκρανία. Το άλλο, το Potentia, είχε αποπλεύσει από τη Σμύρνη. H σύγκρουση σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, σε ελληνική περιοχή ευθύνης για έρευνα και διάσωση.

Το φορτηγό πλοίο ΑΝΤ

Ο θάλαμος επιχειρήσεων επικοινώνησε με τον πλοίαρχο του φορτηγού πλοίου όπου επιβαίνουν 13 Τούρκοι πλήρωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πιθανότητα ο πλοίαρχος να αρνείται συνδρομή από σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος επιβιβάστηκαν από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλοίο ΑΝΤ. Το πλήρωμα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί συνδρομή. Τα στελέχη του Λ.Σ. αποχώρησαν από το πλοίο, το οποίο, αν και έχει υποστεί σημαντική ζημιά, επιστρέφει στις τουρκικές ακτές. Συνοδεύεται από πλωτά του Λιμενικού Σώματος, έως ότου βγει από την ελληνική περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης.

Το δεύτερο πλοίο δεν έχει υποστεί ζημιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση