ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεργασία με την κυπριακή παροικία στη Βρετανία θέλει ο Έλληνας Υφ. Εξωτερικών

«Θέλουμε να τους δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι εδώ, ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο», είπε ο Κώστας Βλάσης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η δημιουργία συνθηκών επιστροφής στην Ελλάδα επιστημόνων και επαγγελματιών που έφυγαν κατά την περίοδο της κρίσης, η στήριξη της εκπαίδευσης στην ομογένεια και η συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μ. Βρετανίας συνιστούν τους βασικούς άξονες πολιτικής του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την ελληνική παροικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε από το Λονδίνο ο Υφυπουργός αρμόδιος για τους Αποδήμους, Κώστας Βλάσης.

Μιλώντας στους Έλληνες ανταποκριτές στη βρετανική πρωτεύουσα ο Υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνει και στενή συνεργασία σε πολλούς τομείς με την οργανωμένη και πολυπληθέστερη κυπριακή παροικία.

Στο πλαίσιο αυτό είχε το πρωί του Σαββάτου συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστο Καραολή.

Ο κ. Βλάσης σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει «ιδιαίτερη ευαισθησία» για τους αποδήμους. «Θέλουμε να τους δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι εδώ, ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Και παράλληλα με την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους να τους πούμε ότι τους θέλουμε δίπλα μας στη νέα προσπάθεια», είπε ο κ. Βλάσης.

Χαρακτήρισε την ομογένεια ανά τον κόσμο «μια δεύτερη Ελλάδα έξω από την Ελλάδα» και σημείωσε ότι υπάρχει η βούληση να γίνει προσπάθεια ανατροπής του ‘brain drain’ κυρίως από τις ευρωπαϊκές χώρες όπου πολλοί Έλληνες «νιώθουν ότι δεν έχουν πραγματικά φύγει».

Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση, είπε ότι υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στη στελέχωση με δασκάλους των ελληνόφωνων σχολείων, αλλά και ότι μελετώνται νέες μέθοδοι εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για τα ελληνόπουλα σχολικής ηλικίας, όπως το e-learning.

Χαρακτήρισε δε «μεγάλο και σημαντικό» για την ομογένεια το ρόλο της Εκκλησίας, σημειώνοντας ότι είναι «μεγάλη τύχη» που ο προκαθήμενος της Αρχιεπισκοπής στο Λονδίνο είναι ο κ. Νικήτας, και ο ίδιος απόδημος Έλληνας εξ Αμερικής. Ο υπουργός χαρακτήρισε τον Σεβασμιώτατο «χαρισματική προσωπικότητα».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται για μία ημέρα το Λονδίνο προερχόμενος από το Δουβλίνο, όπου συνόδευσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Το ΑΚΕΛ μετά από δύο ΟΛΕΘΡΙΕΣ επιλογές του ιδίου ανθυποψηφίου του μη εκλεγόμενου Σταύρου Μαλά, κατάφερε ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:47

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση