ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
 

Συνολική έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis

Οι δικαστικοί χειρισμοί στην υπόθεση Novartis βάλλονται από την αρχή από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς, αλλά και από νομικούς και την τότε αντιπολίτευση

Newsroom Κ, Αθήνα

Συνολική έρευνα για όσα έχει καταγγείλει κατά της Εισαγγελίας Διαφθοράς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, αλλά και όσα έχουν καταμηνύσει για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis πολιτικοί, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση, θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Δημήτριος Δασούλας, που ασκεί καθήκοντα εισαγγελέως του Αρείου Πάγου –είναι πρώτος στη δικαστική επετηρίδα– μετά τη συνταξιοδότηση της Ξένης Δημητρίου, αποφάσισε να συνενωθούν όλα τα τμήματα της έρευνας για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της εμπλοκής πολιτικών για τη Novartis, τα οποία ήταν κατακερματισμένα και ανέθεσε το σύνολο των ερευνών σε δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, Ευ. Ζαχαρής και Λ. Σοφουλάκης θα αναλάβουν την έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει στο πρόσφατο παρελθόν σκληρή πολιτική αντιπαράθεση αλλά και βολές για πολιτικές παρεμβάσεις. Η εντολή, μάλιστα, που δόθηκε προς τους δύο αντεισαγγελείς είναι να «τρέξουν» τις διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Για τον λόγο αυτό απαλλάχθηκαν από άλλα καθήκοντα, ώστε να ενεργήσουν σύντομα προκειμένου να εκκαθαριστεί το όλο θέμα, το οποίο ήδη πλήττει το κύρος της Δικαιοσύνης καθώς οι δικαστικοί χειρισμοί στην υπόθεση της Novartis βάλλονται από την πρώτη στιγμή όχι μόνον από τους πολιτικούς που υπέστησαν συνέπειες από τις καταθέσεις των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά και από νομικούς και την τότε αντιπολίτευση.

Αλλωστε εις βάρος τους έχουν κατατεθεί πριν από ένα και πλέον χρόνο μηνύσεις τόσο από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο στις κυβερνήσεις Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ στην ίδια κατεύθυνση έχει κινηθεί και ο επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημ. Αβραμόπουλος. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο κ. Αγγελής είχε διατυπώσει βαρύτατες καταγγελίες ακόμη και κατά στελέχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την οργάνωση και την κατεύθυνση των ερευνών για τη Novartis και έκανε λόγο για σωρεία παραβάσεων με στόχο την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, για διαδικασίες ενοχοποίησης «fast track» πολιτικών αντιπάλων και πλήρη γνώση των πάντων από την απελθούσα ηγεσία του Αρείου Πάγου. Οι καταγγελίες είχαν προκαλέσει τις αντιδράσεις της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X