Kathimerini.gr
Επίθεση κατά των υπουργών Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Θάνου Πλεύρη, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις τους για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Ο μεν υπουργός Υγείας αποκάλεσε το ανώτατο δικαστήριο καθώς και τη Διεθνή Αμνηστία «αδιάφορα αριστεροκρατούμενα σχήματα», ο δε υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε ότι πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια έχουν «αποστροφή σε καθετί ευρωπαϊκό και δυτικό και λατρεία σε καθετί αντιδυτικό και αντιευρωπαϊκό».
Στην επίμαχη ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ελληνική εκδοχή μιας στρατηγικής της άκρας Δεξιάς» μέσω της αποδόμησης διεθνών οργανισμών καθώς επίσης και για ανιστόρητη και ευθυνόφοβη ανάλυση.
«Χωρίς διεθνείς οργανισμούς, διεθνή και ευρωπαϊκά δικαστήρια, σε ποιο κόσμο θα επιστρέψουμε; Αυτόν των παγκόσμιων πολέμων, της στέρησης ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, της καταπίεσης των ευάλωτων ομάδων; Στον κόσμο της ηγεμονίας της ακροδεξιάς και των ακροδεξιών. Για τα δικά τους αδιέξοδα, για τις δικές τους αποτυχημένες πολιτικές, για τις δικές τους εμμονές, ευθύνονται, όχι οι ίδιοι και οι αδιέξοδες πολιτικές τους, αλλά η Ευρώπη και τα κατάλοιπα της ηγεμονίας της Αριστεράς του παρελθόντος. Πόσο ανιστόρητη και ευθυνόφοβη είναι μια τέτοια ανάλυση…» επισημαίνει.
«Και ο Πλεύρης και ο Γεωργιάδης ήταν πάντα αυτοί που βλέπουμε και σήμερα: Πατενταρισμένοι ακροδεξιοί – εξουσιομανείς, πρώτοι στις κωλοτούμπες μέχρι να κάτσουν στην καρέκλα του υπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης που έχει λανσάρει τον εαυτό του ως μετριοπαθή, φιλελεύθερο, κεντρώο, δεν ντρέπεται λίγο γι’ αυτήν την κατάντια; Οι φιλελεύθεροι κεντρώοι που ψήφισαν Ν.Δ. για να φύγει η Αριστερά, γιατί σιωπούν; Αυτό είναι η εξέλιξη του “Μένουμε Ευρώπη”;» καταλήγει η Κουμουνδούρου.



























