ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ν. Παππάς στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη

Τι αναφέρεται στην κοινή τους δήλωση που ακολούθησε

Kathimerini.gr

Τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη ενόψει του β′ γύρου των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς μετά τη συνάντηση των δύο στη Βουλή.

Η κοινή δήλωση

Σε κοινή δήλωσή τους, η οποία εξεδόθη μετά το τετ α τετ στη Βουλή, τονίζεται:

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη.

Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Εστειλαν μήνυμα ενότητας.

Ενα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο.

Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης.

Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

Υπερασπιζόμαστε

· την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015-2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

· την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Ονειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε

· τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

· τον κόσμο από την Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης για να ανασυγκροτήσουμε την Ελλάδα με θεσμικές αλλαγές και δικαιοσύνη παντού.
Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».

Οι δηλώσεις στη Βουλή

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις των δύο μετά τη συνάντησή τους στη Βουλή.

«Συναντηθήκαμε, είχαμε μία ξεκάθαρη πολιτική συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Δεν είναι η πρώτη φορά, έχουμε ξανασυναντηθεί. Το περιεχόμενο θα το δείτε στην κοινή δήλωση. Στη βάση της συζήτησης ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β′ γύρο της Κυριακής. Δίνει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης», σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

«Κάναμε το πρώτο βήμα για την προοδευτική κυβέρνηση. Με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα γίνει το τρίτο βήμα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του.

«Οχι» σε ντιμπέιτ

Παράλληλα, με ανάρτησή του στa social media, ο Στέφανος Κασσελάκης απέρριψε την πρόταση της Εφης Αχτσιόγλου για διεξαγωγή ντιμπέιτ, την οποία, όπως έιπε η πρώην υπουργός, κατέθεσε στους γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι.

Με την εφη η Σύγχρονη Αριστερά δεν μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το “μαζί” που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία», αναφέρει ο κ. Κασσελάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΥΡΙΖΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση