ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες ώρες του Κασσελάκη στην ηγεσία

Τα τετ α τετ και το ανακάτεμα της τράπουλας

Kathimerini.gr

Μηνύματα ενότητας, συναντήσεις, επικοινωνίες και αλλαγές σε επιτελικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σφράγισαν το πρώτο 24ωρο του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις, ο νέος πρόεδρος μοίρασε ρόλους-«κλειδιά» σε άτομα του στενού του «πυρήνα». Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, με απόφαση του κ. Κασσελάκη αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή του πολιτικού του γραφείου ο Μανώλης Καπνισάκης, ενώ η Δώρα Αυγέρη θα είναι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν πως ο Γιώργος Τσίπρας αναλαμβάνει διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το «ανακάτεμα της τράπουλας» δεν σταματά εδώ και νέα καθήκοντα θεωρείται βέβαιο πως θα αναλάβουν και τα υπόλοιπα πρόσωπα του κύκλου έμπιστων συνεργατών του, μεταξύ των οποίων λογίζεται πλέον και ο Νίκος Παππάς, μετά την ανοιχτή στήριξή του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Παύλος Πολάκης θεωρείται βέβαιο πως θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στο κόμμα, ενώ μεταξύ των υποψήφιων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων είναι και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Η σύγκληση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος είναι θέμα χρόνου ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η σύνθεση του προεδρείου και η επιλογή του νέου γραμματέα.

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού, όπου είχαν ένα σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες προτού συζητήσουν κατ′ ιδίαν.

«Να χαρείς αυτές τις ημέρες δίχως ενοχές γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες. Να χαρείς αυτές τις ημέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Με ενότητα και με συντροφικότητα κρατάω μια φράση που είπες, ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος», είπε στον Στέφανο Κασσελάκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Κασσελάκης: Θα διατηρήσω την παρακαταθήκη του

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί κοινή συνισταμένη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, τον τιμώ, είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή. Ελπίζω να σταθώ αντάξιος της κληρονομιάς. Προχωράμε».

Τσίπρας: Ο Κασσελάκης μαθαίνει γρήγορα

«Η πολιτική είναι events my dear, όπως έλεγε ο Τσόρτσιλ. Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε. Οχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασεο Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως ο νέος πρόεδρος του κόμματος «μαθαίνει γρήγορα».

Συγχαρητήρια από τον Μητσοτάκη για τη νίκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά στις 2 μ.μ. της Δευτέρας με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον συνεχάρη για τη νίκη του και, σύμφωνα με πληροφορίες, τον κάλεσε να συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Μακάρι η χώρα μας να αποκτήσει σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθει σε δρόμο ρεαλισμού. Η αντιπαράθεσή μας θα είναι πολιτική και αναμένουμε τις θέσεις του κ. Κασσελάκη, ελπίζοντας να φύγει από τη λογική τοξικότητας», δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Αποστολάκης: Ούτε τάσεις ούτε εσωτερική αντιπολίτευση – Οποιος δεν θέλει, να κάτσει στην άκρη

Μηνύματα προς το εσωτερικό του κόμματος επέλεξε να στείλει σήμερα ο στενότατος συνεργάτης του Στ. Κασσελάκη, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου και αντιπαραθέσεις χωρίς νόημα. Δεν είναι εύκολο να καταπιεί κανείς το γεγονός ότι κάποιος μέσα σε 20 ήμερες προεκλογικής καμπάνιας κατάφερε να πάρει το κόμμα στα χέρια του. Από κει και μετά όλοι συνειδητοποιούν την πραγματικότητα. Αν δεν το κάνουν, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργεί σαν κόμμα. Ούτε τάσεις ούτε φατρίες ούτε επαναστάσεις ούτε εσωτερική αντιπολίτευση. Οποιος είναι δίπλα σε αυτές τις θέσεις, όποιος θέλει να βοηθήσει, εδώ υπάρχει πεδίο να προχωρήσουμε. Οποιος δεν θέλει, ας κάτσει στην άκρη».

Παππάς: Ο Κασσελάκης δεν αξιώνει παραιτήσεις

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καθαρή εντολή μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε μια αριστερή, προοδευτική, δημοκρατική παράταξη», σχολίασε από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς. «Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιώνει παραιτήσεις, για να μπει αυτός στη Βουλή. Δεν θα είναι πρόβλημα αυτό για εμάς», πρόσθεσε και κατέληξε: «Δεν είναι κακό να υπάρχουν πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Δεν πρέπει να έχουμε παραλυτικές ισορροπίες».

Κασσελάκης: Στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος

Το βράδυ της Κυριακής, ο Στέφανος Κασσελακης τήρησε ενωτική στάση αμέσως μετά την επιβεβαίωση της ευρείας νίκης του, απέναντι στη συνυποψήφιά του Εφη Αχτσιόγλου. Λέγοντας πως προσβλέπει στη συνεργασία με την Εφη Αχτσιόγλου, ευχαρίστησε δημοσίως και τον Νίκο Παππά, ο οποίος αγκάλιασε και ασπάστηκε τον νέο πρόεδρο μπροστά στις κάμερες.

«Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή μιας κοινωνίας. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι τίποτα. Αλλά στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αχτσιόγλου: Μαχητική αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία από την επόμενη ημέρα

Η Εφη Αχτσιόγλου είχε μεταβεί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τον νικητή της κάλπης, και στην πρώτη δημόσια δήλωσή της υπογράμμισε πως «ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας» για «μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Ευχήθηκε στον νέο πρόεδρο «να έχει δύναμη στα νέα του καθήκοντα».

«Θέλω να ευχαριστήσω τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους. Ηταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου και θα την υπηρετήσω με αφοσίωση» πρόσθεσε ευχαριστώντας ονομαστικά τον Αλεξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση