ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα δύο σενάρια για τη φωτιά στο «Παπανικολάου»

Δύο είναι τα βασικά σενάρια για το πώς εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Γράφει ο Γιάννης Σουλιώτης

Δύο είναι τα βασικά σενάρια για το πώς εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να πεθάνουν και άλλος ένας να τραυματιστεί σοβαρά.

Ξεκίνησε από θάλαμο νοσηλείας, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σύμφωνα με το πρώτο απ’ αυτά, ο ένας από τους τρεις ασθενείς με COVID-19 που βρίσκονταν στον θάλαμο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, τοξικοεξαρτημένος, επιχείρησε να ανάψει τσιγάρο ενώ βρισκόταν ακριβώς δίπλα στην κεντρική παροχή οξυγόνου. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί έκρηξη και πυρκαγιά από την οποία ο συγκεκριμένος ασθενής βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι η φωτιά να ξέσπασε όταν εξερράγη το κινητό τηλέφωνο του ενός εκ των τριών ασθενών του θαλάμου. Αυτό φέρεται να δήλωσε στο προσωπικό του «Παπανικολάου» ο ένας εκ των τραυματιών, όσο ακόμα διατηρούσε τις αισθήσεις του. Ερευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς πραγματοποιεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, τα στελέχη της υπηρεσίας παρέμειναν στον θάλαμο για πάνω από τρεις ώρες συλλέγοντας ευρήματα ικανά να ρίξουν φως στις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Στέλεχος του νοσοκομείου, πάντως, μιλώντας χθες στην «Κ» διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος θάλαμος νοσηλείας καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά, καθώς και ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του καπνού έχουν υποστεί ζημιές οι καλωδιώσεις και άλλες υποδομές του νοσοκομείου.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της πάντως η διοίκηση του «Παπανικολάου» διευκρίνισε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στις 8.50 στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, καθώς και ότι η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με μεγάλη δύναμη και ειδικά οχήματα, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά σε πολύ σύντομο χρόνο να τεθεί υπό έλεγχο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση