ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων θα καταθέσουν στοιχεία για «υλικά που απομακρύνθηκαν» στον ανακριτή

Την ερχόμενη Τετάρτη θα καταθέσουν στον ανακριτή τα νέα στοιχεία και αναμένεται να υποβάλλουν μηνύσεις κατά προσώπων

Στοιχεία σχετικά με τη διαμόρφωση του τόπου της τραγωδίας, λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων παρουσιάστηκαν, με τη βοήθεια τεχνικών συμβούλων των οικογενειών, και συζητήθηκαν στη συνάντηση των συγγενών των θυμάτων, σήμερα στη Λάρισα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οπως ανέφερε ο Δημήτρης Πλακιάς, πατέρας θύματος και θείος ακόμα δύο θυμάτων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, υπάρχει οπτικό υλικό, βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν καθαρά ότι στο σημείο της σύγκρουσης, στις 4 τα ξημερώματα υπήρχε χορτάρι και στις 6.30 δεν υπήρχε πια, καθώς φορτηγά απομάκρυναν χώμα και άλλα υλικά.

Το οικόπεδο στο οποίο μεταφέρθηκε χώμα με 25 φορτηγά έχει εντοπιστεί και φυλάσσεται, ενώ αναμένεται με εντολή του ανακριτή να ληφθεί δείγμα και να ελεγχθεί από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, σύμφωνα με το κρατικό κανάλι.

Έρχονται μηνύσεις κατά προσώπων

Οι συγγενείς, την ερχόμενη Τετάρτη, θα καταθέσουν στον ανακριτή τα νέα στοιχεία και αναμένεται να υποβάλλουν και μηνύσεις κατά προσώπων από όλες τις Αρχές που διαχειρίστηκαν το δυστύχημα τις πρώτες ώρες αλλά και τις ημέρες που ακολούθησαν.

Ο τεχνικός σύμβουλος Κώστας Λακαφώσης, ανέφερε ότι εξαιτίας της φωτιάς έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε από τα 57 θύματα, ενώ τα υπόλοιπα 30 απανθρακωμένα θύματα έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση και στη συνέχεια κάηκαν.

Οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τις δηλώσεις του περί μπαζώματος και μπάζων.

Οι γονείς των θυμάτων αποφάσισαν, στη μνήμη των παιδιών τους, να χρηματοδοτήσουν την ίδρυση σχολείου και έργα για καθαρό νερό για τα παιδιά στο Καμερούν.

Πηγή: ΕΡΤ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Τέμπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση