ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Τελευταίο αντίο» με Casta Diva και Καζαντζίδη

Η πολιτική κηδεία στη Ριτσώνα

Λουκάς Βελιδάκης

«Το αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα είναι ένας χώρος αγάπης και αποχαιρετισμού», λέει ο Χρήστος Χωμενίδης, που παρέστη στην πολιτική κηδεία του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο γνωστός συγγραφέας ήταν εξ αυτών που εκφώνησαν επικήδειο και, μιλώντας στην «Κ», είπε ότι «σε τόσο ωραία κηδεία είχα καιρό να πάω καιρό».

Ο Θ. Πάγκαλος, που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, την περασμένη Τετάρτη, είχε οργανώσει ο ίδιος την κηδεία του. Ηταν πολιτική, ακολούθησε αποτέφρωση και όλο αυτό σε έναν σχετικά κλειστό κύκλο. «Οσοι ήταν εκεί τον αγαπούσαν και τον πενθούσαν αληθινά», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Χωμενίδης.

Παρόντες ήταν πολιτικοί από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., δημοσιογράφοι και προσωπικοί φίλοι του εκλιπόντος.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε αφήσει συγκεκριμένες οδηγίες. Η τελετή άρχισε με το Casta Diva από την όπερα «Νόρμα» και τέλειωσε υπό τους ήχους του Καζαντζίδη και το «Δυο πόρτες έχει η ζωή». Ακολούθησε κάτι σαν μικρή γιορτή, με κρασί και μεζέδες.

«Ηταν μια τελετή αποχαιρετισμού, ανακουφιστική και αντάξια της προσωπικότητας του Πάγκαλου», τόνισε στην «Κ» ο κ. Χωμενίδης και πρόσθεσε: «Ηταν μια λιτή κηδεία, μια κηδεία που θα ήθελε να έχει ο καθένας μας».

Εκτός από τον συγγραφέα, Χρήστο Χωμενίδη, επικήδειους εκφώνησαν ο γιος του, Ανδρέας, η δημοσιογράφος Ελλη Στάη, ο Χρήστος Γεραρής, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και συμμαθητής του εκλιπόντος, ενώ τον τελευταίο επικήδειο εκφώνησε ο επί σειρά ετών γραμματέας του, Κώστας Μήτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση