ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε πρώην αστυνομικός για απόπειρα εκβιασμού

Σύμφωνα καταγγελία επιχειρηματία, ο πρώην αστυνομικός μαζί με δύο ακόμη άτομα τον απείλησαν μέσα στο μαγαζί του, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας απότακτος αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης σε βάρος επιχειρηματία.

Εκτός από τον 48χρονο πρώην αστυνομικό, που απολογήθηκε την Παρασκευή ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμη άτομα τα οποία έλαβαν προθεσμίες να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Της σύλληψης είχε προηγηθεί καταγγελία από τον επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών και διατηρεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή του δήμου Θέρμης.

Σύμφωνα την καταγγελία, ο πρώην αστυνομικός μαζί με δύο ακόμη άτομα τον απείλησαν μέσα στο μαγαζί του, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, μέρος του οποίου φέρεται να προέρχεται από χρέος τού καταγγέλλοντος προς 45χρονο υπήκοο Αλβανίας, από παλαιότερη επαγγελματική τους συνεργασία.

Κατά την ίδια καταγγελία, ο δεύτερος 48χρονος επέδειξε στον επιχειρηματία ένα όπλο και μία χειροβομβίδα για να τον απειλήσει και γι’ αυτό το λόγο τού αποδίδεται επιπλέον η κατηγορία της διακεκριμένης κατοχής όπλων, ενώ στον 45χρονο αλλοδαπό καταλογίζεται η πράξη της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρας εκβίασης.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος πρώην αστυνομικός αρνήθηκε την πράξη, χαρακτηρίζοντας ψευδή και ανυπόστατη την καταγγελία, την οποία απέδωσε σε σκευωρία.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια που ομόφωνα τον έκριναν προφυλακιστέο. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. λόγω εμπλοκής του σε απάτες, ενώ αντιμετώπιζε κατηγορίες και για διακίνηση ναρκωτικών, για τις οποίες απηλλάγη από δικαστήριο, σύμφωνα με τον συνήγορό του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση