ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το μήνυμα πίσω από την κατακερματισμένη σημαία - Τι αναφέρει η ομάδα που την έφτιαξε

Η σημαία μιας χώρας που δεν μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά της

Τις τελευταίες ώρες μια ελληνική σημαία -ή τουλάχιστον μια διαφορετική εκδοχή της ελληνικής σημαίας-, κατακερματισμένη, που συμβολίζει τις κομματιασμένες γραμμές του τρένου και μια χώρα σε διάλυση, μοιράζεται μαζικά από τον κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η σημαία μιας χώρας που δεν μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά της, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση επέλεξαν απλώς ένα μεταφορικό μέσο και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την εγκληματική ανεπάρκεια του κράτους, που τους στοίχισε τη ζωή.

Στον απόηχο του δυστυχήματος, η θεσσαλονικιώτικη κολεκτίβα του design, οι Beetroot, σχολίασαν με τον δικό τους τρόπο τα όσα τραγικά εκτυλίσσονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στο μαύρο φόντο του πένθους τοποθέτησαν μια κατακερματισμένη ελληνική σημαία, δείχνοντας έτσι τις κομματιασμένες γραμμές του τρένου και συμβολίζοντας μια χώρα σε διάλυση.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Beetroot (@beetrootdesign)

Επικοινωνήσαμε με την ομάδα Beetroot και ζητήσαμε από τα παιδιά να μοιραστούν μαζί μας -μέσω ενός σχολίου τους- σκέψεις και συναισθήματα, με αφορμή το δυστύχημα αλλά και το σχέδιό τους.

«Ως σχεδιαστές επικοινωνίας, καταλαβαίνουμε ότι το πρόσφατο έργο μας έχει προκαλέσει πολλά συναισθήματα και απόψεις. Ήταν μια αυθόρμητη έκφραση της συναισθηματικής μας συντριβής, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας».

Σε ερώτησή μας κατά πόσο ανέμεναν ότι ο κόσμος σε Ελλάδα και Κύπρο θα ταυτιζόταν τόσο μαζικά με το εν λόγω σχέδιο, οι Beetroot απαντούν πως σε καμιά περίπτωση δεν περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη.

Να πούμε πως τα σχετικά post στα social media της Beetroot έχουν μαζέψει περισσότερα από 60 χιλιάδες Likes στο Instagram και άλλες σχεδόν τρεις χιλιάδες Likes στο Facebook.

Πληροφορίες από 24news. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση