ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τούρκος ΥΠΑΜ: Μάταιη η προσπάθεια της Ελλάδας για εξοπλιστική υπεροχή

Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα συνεχίζουν τις επιθετικές ενέργειες και τη ρητορική τους, δήλωσε ο Xουλούσι Ακάρ

ΚΥΠΕ

Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα συνεχίζουν τις επιθετικές ενέργειες και τη ρητορική τους, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ. Χαρακτήρισε μάταιη την προσπάθεια της Ελλάδας να αποκτήσει εξοπλιστική υπεροχή έναντι της Τουρκίας.

Σε ομιλία του στην τελετή απονομής των "Βραβείων Επιτυχίας" του τουρκικού στρατού, ανέφερε ότι “έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που λέμε είναι επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικά μέσα και μεθόδους μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Δυστυχώς, ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα συνεχίζουν τις επιθετικές ενέργειες και τη ρητορική τους. Θέλουν να παρουσιάσουν την Τουρκία ως επεκτατική με επινοημένες και τεχνητές διεκδικήσεις”.

Αναφερόμενος στο Καστελόριζο, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι 1950 μέτρα από την Τουρκία ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. “Θέλουν 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας δικαιοδοσίας γι αυτό το νησί. Όταν λέμε ‘όχι’ μας αποκαλούν ‘επεκτατικούς’. Περιμένουμε να καταλάβουν ότι δεν θα φτάσουν πουθενά με αυτές τις ενέργειες και τη ρητορική”, είπε ο Χουλούσι Ακάρ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι περιμένουν την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για την 4η συνάντηση στο πλαίσιο του διαλόγου και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. “Θέλουμε οι λαοί των δύο χωρών να ζήσουν με ασφάλεια και ευημερία εκμεταλλευόμενοι τον υπάρχοντα πλούτο, αλλά περιμένουμε να καταλάβουν ότι αυτοί οι λόγοι δεν είναι ποτέ αδυναμία”, ανέφερε.

Ο Χουλούσι Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθεί να αποκτήσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας εξοπλιζόμενη με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών. “Αυτή, λέμε, είναι μια μάταιη προσπάθεια”, ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση