ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσαβούσογλου: Δεν θα μπούμε σε καλούπια για τα F16

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει πως η Άγκυρα έχει ετοιμάσει επιστολές που πρόκειται στείλει διεθνώς ενάντια στα ελληνικά «ψέματα»

Kathimerini.gr

Μανώλης Κωστίδης

Νέο γύρο επιθέσεων κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV 100 της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «το μόνο του μέλημα στην Ουάσιγκτον ήταν να κατηγορήσει την Τουρκία». «Λένε ψέματα και συκοφαντούν δίχως να ντραπούν. Εχουν ως πολιτικό καθήκον να επιτεθούν καθημερινά στην Τουρκία. Τους έχει γίνει αρρώστια να κλαίγονται για την Τουρκία και να την κατηγορούν», συνέχισε ο κ. Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανακοίνωσε, μάλιστα, πως η Άγκυρα έχει ετοιμάσει και καταγγελτικές σε βάρος της Ελλάδας επιστολές τις οποίες πρόκειται να στείλει στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στην ΕΕ.

«Ετοιμάσαμε νέα επιστολή και θα τη στείλουμε στα πέντε μόνιμα μέλη του ΟΗΕ. Θα στείλουμε και στην ΕΕ. Κατα περιόδους κάνουμε και ενημερώσεις εναντίον αυτών των ψεμάτων και των συκοφαντιών», δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος συνέχισε κατηγορώντας την Ελλάδα και τις ελληνικές Αρχές πως «στηρίζουν τρομοκράτες».

«Στηρίζει την τρομοκρατία; Nαι. Πριν λέγαμε για τις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα υπάρχει η οργάνωση FETO; Υπάρχει. Στην Ελλάδα υπάρχουν κέντρα εκπαίδευσης του PKK και του DHKP- C; Υπάρχουν. Ποιον έχουν στοχο αυτά;», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε, ωστόσο, και στο θέμα της απόκτησης νέων F-16 από τις ΗΠΑ και της αναβάθμισης των ήδη υπαρχόντων. 

«Αν και δεν θα είναι δεσμευτική, η απόφαση του Κογκρέσου θα είναι ένα λάθος. Εμείς ως Τουρκία θέλουμε να πάρουμε τα F-16. Οι διαβουλεύσεις προχωράνε καλά όμως δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία που θα μας δέσει χειροπόδαρα. Μη μας παρεξηγήσουν όμως κανένας δεν μπορεί να βάλει την Τουρκία σε τέτοια καλούπια», δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση