ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπεράσει το «κόμπλεξ» της με Τουρκία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι δεν περνάει μέρα που ο Νίκος Δένδιας και οι υπόλοιποι να μην επιτεθούν στην Τουρκία

ΚΥΠΕ

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπεράσει το «κόμπλεξ» της για την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας ότι δεν περνάει μέρα που ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και οι υπόλοιποι να μην επιτεθούν στην Τουρκία. “Δεν έχουμε χρόνο να μαλώνουμε μαζί τους, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις όταν χρειάζεται”, ανέφερε.

Σε ομιλία του στο Αϊδίνιο της δυτικής Τουρκίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνάντηση των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. “Υπάρχει διαφωνία μεταξύ μας, αλλά θα ήθελα να πω κι αυτό. Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια χώρα κομπλεξική. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, ένα μεγάλο έθνος. Δεν περνάει μέρα που ο Υπουργός Εξωτερικών και οι άλλοι που να μην επιτεθούν στην Τουρκία. Κοιτάξτε, πήγαμε στις διμερείς συναντήσεις τους, μιλήσαμε για την Τουρκία, 'η Τουρκία είναι έτσι, η Τουρκία είναι αυτή'. Αυτό σημαίνει ότι όταν το τραπέζι δεν λειτούργησε, αναλάβαμε δράση στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα που δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ. Είμαστε μια χώρα ισχυρή. Δεν έχουμε χρόνο να μαλώνουμε μαζί τους κάθε μέρα. Κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και κάνουμε βήματα όταν χρειάζεται. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Όχι μόνο με την Ελλάδα, κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε ανοησίες, αναλαμβάνουμε δράση”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

«Πολιτικές συζητήσεις γίνονται σε κάθε χώρα. Ας μην παγιδευτούμε σε αυτούς τους φαύλους κύκλους. Πρέπει να είμαστε δυνατοί. Όσο πιο δυνατοί είμαστε οικονομικά, τόσο πιο δυνατοί είμαστε στο τραπέζι και στο πεδίο. Όσο πιο δυνατοί είμαστε οικονομικά, τόσο πιο εύκολα θα πετύχουμε τους στόχους μας. Γι `αυτό θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε. Ελπίζω ότι θα διατηρήσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση