ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσίπρας: Επενδύουμε στην εντιμότητα και στα καθαρά μας χέρια

«Αλλάζουμε, δυναμώνουμε και προχωράμε», ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από τη Νίκαια των «εργατικών αγώνων, της εθνικής αντίστασης του μπλόκου»

Kathimerini.gr

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Νίκαια, απ’ όπου επέλεξε να αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία του, είπε ότι εξελίσσεται ένας «πόλεμος κατά της εργασίας», καθώς η Ν.Δ. ως κυβέρνηση «επένδυσε στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

«Στις εκλογές κρίνονται οι ζωές μας», τόνισε, σημειώνοντας ότι «ο αντίπαλος μας -που είναι η Ν.Δ.- επενδύει στον φόβο. Εμείς επενδύουμε στην εντιμότητα και στα καθαρά μας χέρια, επενδύουμε στην αλήθεια κι όχι στην προπαγάνδα», υπογράμμισε.

Περιέγραψε το διακύβευμα των εκλογών, λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει ποια θα είναι η ζωή του τα επόμενα χρόνια», προχωρώντας σε ένα ευρύ κάλεσμα προς «κάθε δημοκρατικό πολίτη»: «Σας καλώ να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη, να σταθούμε πλάι πλάι, πιο δυνατοί. Καλώ κάθε δημοκρατικό πολίτη, να παραμερίσουμε τις διαφορές μας απέναντι στο ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης δεξιάς».

Και συνέχισε απευθυνόμενος στους πολίτες που δεν ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία: «Αξίζει να ενώσουμε δυνάμεις. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας κι όχι για το κόμμα μας, μαζί μπορούμε να το γυρίσουμε, να αποτρέψουμε μία ανεξέλεγκτη δεξιά κυβέρνηση. Καμία ψήφος χαμένη, χωρίς στόχο, που να μην υπολογίζει το μέλλον που μας ετοιμάζουν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει η μεγάλη λαϊκή δύναμη, στο πλάι του λαού. Αδύνατο δεν υπάρχει για τις κοινωνίες και τους λαούς. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη, θα σταθούμε όρθιοι», υπογράμμισε.

«Δεν θέλουν ισχυρό αντίπαλο»

Εξαπολύοντας επίθεση κατά της Ν.Δ. συνέχισε: «Θέλουν να κατοχυρώσουν συνταγματικά την κερδοσκοπία παντού, ο εχθρός τους είναι το δημόσιο αγαθό». Και πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία δεν αναπνέει με τον φόβο και τις απειλές»

Στη συνέχεια, είπε ότι «η Ν.Δ. επιθυμεί να ψηφιστούν μικρά κόμματα για να είναι παντοδύναμοι, για να κάνουν ό,τι θέλουν», σημειώνοντας: «Θέλουν να στρέψουν την αντίθεση του εκλογικού σώματος στη Ν.Δ. οπουδήποτε αλλού κι όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμούν να μην έχουν ισχυρό αντίπαλο. Δεν θέλουν ισχυρό αντίπαλο που να τους κοιτάει στα μάτια, που να μπορεί να αποτρέψει το σχέδιο της κοινωνικής λεηλασίας».

Αναφερόμενος στη διαμάχη για το φορολογικό, ανέφερε πως αυτό που οι ίδιοι λένε εδώ και καιρό είναι ότι «πρέπει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη 7-8 μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων» και πρόσθεσε: «Μιλάμε για μείωση φόρου στη μεγάλη πλειοψηφία, για μείωση του ΦΠΑ. Μιλάμε για να βάλουμε ένα τέλος στην αισχροκέρδεια».

Κατόπιν επισήμανε ότι «έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών μετά τις εκλογές, 700.000 ακίνητα βρίσκονται στα funds» και διερωτήθηκε: «Θα το αφήσουμε να συμβεί;».

«Λάβαμε το μήνυμα»

«Χαμένες μάχες είναι μόνο οι μάχες που δεν δίνονται», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Εμείς όχι μόνο θα τη δώσουμε, αλλά θα ματώσουμε για να την κερδίσουμε».

Ανέλαβε τις ευθύνες για την ήττα της εκλογικής μάχης της 21ης Μαίου και πρόσθεσε ότι «είμαστε σήμερα εδώ, γιατί έχουμε ακούσει το μήνυμα του ελληνικού λαού».

«Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Ότι περιμένει περισσότερα. Και είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έχει δίκιο. Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε το πήχη ψηλά για να διορθωθούμε. Όχι για να κρατήσουμε τις έδρες μας και τα ποσοστά μας, αλλά για κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της δικαιοσύνης. Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη δεν ήταν αρνητικό μόνο για μας. Ήταν αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα», είπε.

Κάνοντας προσωπική αναφορά, ρώτησε: «Πιστέψατε ποτέ στα αλήθεια ότι υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να εγκαταλείψω τη μάχη; Πίστευαν ότι θα εγκαταλείψουμε τη μάχη. Δεν τους κάναμε ποτέ το χατίρι. Ούτε και τώρα θα τους το κάνουμε. Μαζί θα τη δώσουμε και αυτή τη μάχη».

Ακολούθως έστειλε μήνυμα προς «τα κέντρα εξουσίας, που για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν να μας ξεγράψουν. Προς όσους δεν μπορούν να κρύψουν την αδημονία τους να μας τελειώσουν: Σας απαντάμε λοιπόν σήμερα. Σε όλους εσάς που ξενυχτάτε με τον πόθο να γυρίσει ένας βολικός ελεγχόμενος, συστημικός δικομματισμός. Σας απαντάμε από εδώ από τη Κοκκινιά: Δεν πρόκειται να σας κάνουμε το χατίρι. Δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ξενοκίνητα χέρια τα οποία ξεπουλούν Ελληνισμό είναι καταδικαστέα και χρειάζονται παραδειγματική τιμωρία.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση