ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπόθεση βιασμού: Νέα κατάθεση από την 24χρονη

Παρουσία ψυχολόγου, στην ανακρίτρια που ερευνά την καταγγελία βιασμού

Kathimerini.gr

Αλεξία Καλαϊτζή

Για συμπληρωματική κατάθεση, παρουσία ψυχολόγου, θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας η 24χρονη Γεωργία Μπίκα. «Η 24χρονη παλεύει να ενώσει τα κομμάτια της», σημειώνει ο δικηγόρος της νεαρής κοπέλας, Αθανάσιος Ζιώγας. Οπως αναφέρει, μιλώντας στην «Κ», ο ίδιος πιστεύει πως η ανακρίτρια επιθυμεί την παρουσία ψυχολόγου, ώστε να αξιολογήσει καλύτερα την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της νεαρής γυναίκας, κάτι που είχε αιτηθεί ο ίδιος ο δικηγόρος της ώστε να διερευνηθούν τα μηνύματα και οι κλήσεις της ίδιας προς επιβεβαίωση της μαρτυρίας της.

Έρευνες και στην Κύπρο, έπειτα από πληροφορίες για συμμετοχή Κυπρίων στο πάρτι – Καταγγελίες και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τοξικολογικές εξετάσεις

Την ίδια ώρα, πίσω από την αργοπορία της έκδοσης των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, η αιτία φέρεται να είναι η υποστελέχωση του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής, αλλά και ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ομάδα των συνεργατών του εργαστηρίου νόσησε από κορωνοϊό, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής της. Η ομάδα τέθηκε σε καραντίνα, από την οποία εξήλθε πριν από περίπου μία εβδομάδα. Η εξέταση του δείγματος ξεκίνησε την Τρίτη, εφόσον κρίθηκε απαραίτητο τη Δευτέρα να γίνει η αλλαγή ενός ανταλλακτικού ώστε να αυξηθεί η ευαισθησία του. Σύμφωνα με πηγές, η αποστολή δείγματος στην Ελβετία δεν γίνεται για πρώτη φορά και έχει επαναληφθεί στο παρελθόν σε αντίστοιχο περιστατικό. Η υπόθεση της 24χρονης, ωστόσο, δεν απασχολεί πλέον μόνο τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Νίκο Διαλυνά, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν Κυπρίους και Κύπριες να συμμετέχουν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι όπου βρέθηκε η 24χρονη. Στην Κύπρο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ώστε να ληφθεί πληροφόρηση αλλά και μαρτυρίες, με σκοπό αυτές να διερευνηθούν.

Παράλληλα, ο Ηλίας Γκιώνης, ο ακτιβιστής που έκανε γνωστή την υπόθεση της 24χρονης, συνεχίζει τις αναρτήσεις, λέγοντας πως λαμβάνει συνεχώς νέες πληροφορίες. Σύμφωνα με τον Γεώργιο Ζήση, τον δικηγόρο του κ. Γκιώνη, ο ακτιβιστής δέχεται μηνύματα από πολλές πόλεις της Ελλάδας ότι συμβαίνουν εξίσου κι εκεί τα ίδια περιστατικά, από κοπέλες που έχουν κληθεί σε πάρτι ή που γνώριζαν αντίστοιχα σκηνικά.

Διαρροή καταθέσεων

Σε συνέχεια, πάντως, της διαρροής καταθέσεων των εμπλεκομένων στην υπόθεση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση. Στο επίκεντρο της διενέργειας έρευνας θα βρεθεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση