ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Παρέμβαση Ντογιάκου για δημοσίευμα

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή για ποινική προκαταρκτική εξέταση, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento»

Kathimerini.gr

Ιωάννα Μάνδρου

Σε εισαγγελική παρέμβαση προέβη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», όπου εμφανίζονται σειρά ονομάτων, μεταξύ των οποίων και υπουργοί της κυβέρνησης και άλλα πρόσωπα, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημοσίου βίου, να έχουν υποστεί παρακολούθηση των επικοινωνιών τους.

Ο Εισαγγελέας του Aνωτάτου Δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, δίδει παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση για τα καταγγελλόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Ντογιάκου ο δημοσιογράφος πρέπει να κληθεί άμεσα να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει, ενώ παράλληλα να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα άτομα που θα προτείνει ή θα προκύψουν από τις έρευνες, ώστε να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελλομένων.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγγελία του ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού διαβιβάζεται στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για να υλοποιηθεί με την κλήση του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Στον Εισαγγελέα αύριο ο Κώστας Βαξεβάνης

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, θα προσέλθει αύριο Δευτέρα, εκτός απροόπτου, ο εκδότης της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας για παρακολουθήσεις υπουργών, δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων του δημοσίου βίου.

Ο δημοσιογράφος κλήθηκε ήδη από την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, Αγγελική Τριανταφύλλου, προκειμένου να προσέλθει σε κατάθεση και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει, μετά την παραγγελία για έρευνα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, αλλά αρνήθηκε να προσέλθει, δηλώνοντας ότι θα επισκεφθεί τον ίδιο τον κ. Ντογιάκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση