ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5G: Σε ποιες συσκευές είναι διαθέσιμο

Μέχρι τον Ιούνιο η πιστοποίηση όλων των 5G συσκευών με το νέο δίκτυο αναφέρει η Cyta

Την περασμένη Κυριακή η Cyta ανακοίνωσε την λειτουργία του 1ου δικτύου 5G στην κυπριακή αγορά, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου.Ένα ερώτημα που προκύπτει είναι πώς μπορούν οι χρήστες να συνδεθούν με το νέο δίκτυο. Απαντήσεις δίνει ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της CYTA Ανδρέας Νεοκλέους.

To 5G ενεργοποιείται αυτόματα σε όλους τους συνδρομητές της Cyta που έχουν συσκευή που υποστηρίζει 5G. Απαραίτητη προϋπόθεση σύνδεσης με το 5G δίκτυο, είναι να υπάρχει πιστοποιημένη συσκευή 5G και να βρίσκεται ο χρήστης σε περιοχή που έχει κάλυψη 5G.

Διευκρινίζεται ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που οι χρήστες έχουν συσκευή 5G, αυτό δεν σημαίνει ότι η συσκευή λειτουργεί ήδη με το δίκτυο της Cytamobile Vodafone.

Πριν την σύνδεση ενός νέου μοντέλου με το δίκτυο, απαιτούνται έλεγχοι από τους κατασκευαστές και πιστοποιείται η συμβατότητα της συσκευής με το δίκτυο. Ακολούθως, οι συσκευές ενεργοποιούνται αυτόματα από τους κατασκευαστές για να συνδεθούν με το δίκτυο 5G.
Δεν χρειάζεται αλλαγή της κάρτας SIM ή συνδρομή σε ειδικά πλάνα της Cytamobile Vodafone.

Αυτή την στιγμή σύνδεση με το 5G μπορούν να έχουν οι χρήστες κινητών Xiaomi M 10T. 10T lite και 10T Pro καθώς και Huawei P40 pro καθώς είναι αυτή την στιγμή οι μόνες πιστοποιημένες συσκευές.

Η Cyta έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα πιστοποίησης με τους κατασκευαστές και θα προστίθενται συνεχώς νέες συσκευές μόλις ολοκληρώνονται οι έλεγχοι. Σημειώνεται ότι η ημερομηνία πιστοποίησης εξαρτάται από την διαθεσιμότητα των κατασκευαστών.
Εκτιμάται ότι μέχρι τον Ιούνιο, σταδιακά, όλα τα μοντέλα συσκευών 5G που κυκλοφορούν στην τοπική αγορά θα πιστοποιηθούν με το δίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει τα μοντέλα iPhone 12 και τα μοντέλα 5G της Samsung.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την εταιρεία, μόλις γίνει η πιστοποίηση του μοντέλου, οι πελάτες θα ενημερώνονται με SMS ότι μπορούν να συνδεθούν στο 5G. Περισσότερες πληροφορίες για τις πιστοποιημένες συσκευές θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

5G είναι εδώ
Η αρχή μίας νέας συναρπαστικής εποχής με την αξιοπιστία της Cytamobile-Vodafone

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Geek  |  5G  |  Internet of things

5G / Internet of things: Τελευταία Ενημέρωση