ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένας τάφος για τον «θάνατο» του Internet Explorer

H Microsoft αποσύρει τον browser που όλος ο κόσμος μίσησε και κάποιος θεώρησε ότι ο Internet Explorer αξίζει να ταφεί με τις αρμόζουσες τιμές.

Kathimerini.gr

Ο Internet Explorer έριξε επίσημα τίτλους τέλους έπειτα από σχεδόν 27 χρόνια και το διαδίκτυο αποχαιρέτησε τον browser που αγαπούσε να μισεί.

Βέβαια, ένας προγραμματιστής έκανε ένα βήμα παραπάνω και αντί να δημιουργήσει κάποιο meme, έφτιαξε έναν πραγματικό τάφο για τον browser που αποσύρει πια η Microsoft.

Αν θέλει κάποιος να υποβάλει τα σέβη του στον Internet Explorer, o τάφος του βρίσκεται στην ταράτσα μιας καφετέριας, στην πόλη Γκιεονγκτζιού της Νότιας Κορέας.

«Ήταν καλός για να κατεβάζει άλλους browsers», αναφέρεται στην επιγραφή της ταφόπλακας, την οποία εμπνεύστηκε ο 38χρονος Κιγιάνγκ Γιουνγκ.

Σημειώνεται ότι ενώ ο υπόλοιπος κόσμος είχε απλά την τύχη να μη χρησιμοποιεί τον αργό αυτό browser, στη Νότια Κορέα ήταν υποχρεωτική η χρήση του για υπηρεσίες online banking και shopping μέχρι το 2014, καθώς οι ιστοσελίδες αυτές χρησιμοποιούσαν ActiveX – ένα plugin που δημιούργησε η Microsoft.

Μέχρι πρότινος, πολλές κυβερνητικές ιστοσελίδες της Σεούλ πρότειναν τον Internet Explorer ως προεπιλεγμένο browser.

O δημιουργός της ταφόπλακας, ο οποίος είναι προγραμματιστής και web developer στο επάγγελμα, δήλωσε ότι «υπέφερε» στη δουλειά του εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπιζε καθημερινά με τον Internet Explorer.
Ο ίδιος αναφέρει ότι αισθάνθηκε ανακούφιση, αλλά και ένα αίσθημα νοσταλγίας με την απόσυρση του browser που τόσο τον ταλαιπώρησε.

Από το 2015, η Microsoft λάνσαρε έναν ακόμα browser, τον Microsoft Edge, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον προκάτοχό του στους καινούργιους υπολογιστές και laptop που «τρέχουν» με Windows 10 ή Windows 11.

Η ανακοίνωση της κατάργησης του Internet Explorer είχε γίνει ήδη από την Microsoft από τον Μάιο του 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

5G / Internet of things: Τελευταία Ενημέρωση