ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

TikTok: Μέτρα κατά της παραπληροφόρησης εν όψει των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών

Το παραπάνω επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος για ζητήματα ασφάλειας του TikTok στις ΗΠΑ, Έρικ Χαν.

Kathimerini.gr

Μπορεί το TikTok μέσα σε λίγα χρόνια να έχει εκτοξεύσει την δημοτικότητά του και να έχει γίνει το αγαπημένο κοινωνικό μέσο της Gen Z, ωστόσο, έχει κατηγορηθεί συγχρόνως πολύ για την εγκυρότητα του περιεχομένου που προσφέρει.

Έτσι, με τις εκλογές για την Γερουσία και την Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ να βρίσκονται προ των πυλών (θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο), η πλατφόρμα πρόκειται να λάβει μια σειρά από μέτρα, προκειμένου να περιορίσει την πιθανότητα παραπληροφόρησης.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος για ζητήματα ασφάλειας του TikTok στις ΗΠΑ, Έρικ Χαν. Η πλατφόρμα, λοιπόν, θα παρέχει έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τις λεγόμενες και ενδιάμεσες εκλογές τις επερχόμενες εβδομάδες, ενώ τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιούνται σε αυτήν από το Associated Press.

Επιπλέον, το TikTok θα συνδέεται μέσω links με Εκλογικά Κέντρα της χώρας, μέσα από δημοσιεύσεις και βίντεο με προεκλογικό υλικό προερχόμενο από την κυβέρνηση, του υποψήφιους και τα πολιτικά κόμματα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Έρικ Χαν ξεκαθάρισε πως η πλατφόρμα δεν θα υποστηρίξει πληρωμένο περιεχόμενο μέσω influencers που θα αφορά τις ενδιάμεσες εκλογές: «Το TikTok απαγορεύει πληρωμένες πολιτικές διαφημίσεις και αυτό περιλαμβάνει και περιεχόμενο για το οποίο οι influencers πληρώνονται για να δημιουργήσουν».

Ο Χαν δήλωσε επιπλέον: «Στο TikTok είμαστε πολύ περήφανοι που οι άνθρωποι έρχονται στην πλατφόρμα μας για να μοιραστούν τις ιστορίες τους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά για να μάθουν και τις ιστορίες και άλλων ανθρώπων. Κι αυτό περιλαμβάνει συζητήσεις που αφορούν τρέχοντα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο ή στον δικό τους κόσμο. Όσο ο κόσμος συζητάει τέτοιου είδους θέματα, όπως είναι οι εκλογές, είναι δουλειά μας να αντιμετωπίσουμε κάθε ανθρώπινη πρόκληση και να προστατέψουμε την κοινότητά μας από την όποια βλάβη».

Με πληροφορίες από το Verge.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

5G / Internet of things: Τελευταία Ενημέρωση