ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα λειτουργία του iPhone θα δημιουργεί την ψηφιακή φωνή του χρήστη σε μόλις 15 λεπτά

Αν οι χρήστες έχουν δημιουργήσει ένα μοντέλο Personal Voice, μπορούν να αναπαραγάγουν τα μηνύματα με τη δική τους φωνή – σε διαφορετική περίπτωση θα ακούγεται η «φωνή» της ψηφιακής βοηθού, Siri

Μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει σε iPhones και iPads να δημιουργούν τo ψηφιακό αντίγραφο της φωνής του κατόχου τους αποκάλυψε η Apple.

Το Personal Voice, που αναμένεται να περιλαμβάνεται στο iOS 17, θα συνεργάζεται με τη λειτουργία Live Speech, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ηχογραφούν τη φωνή τους και να επικοινωνούν με άλλους σε κλήσεις ήχου ή σε πλατφόρμες όπως το FaceTime.

Συνθετική φωνή σε 15′

Οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν την προσωπική τους φωνή (Personal Voice) διαβάζοντας ένα σύνολο τυχαίων κειμένων και ηχογραφώντας για 15 λεπτά τη φωνή τους στο iPhone ή το iPad.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή Live Speech τους επιτρέπει να πληκτρολογούν μηνύματα στις συσκευές τα οποία διαβάζονται δυνατά.

Αν οι χρήστες έχουν δημιουργήσει ένα μοντέλο Personal Voice, μπορούν να αναπαραγάγουν τα μηνύματα με τη δική τους φωνή – σε διαφορετική περίπτωση θα ακούγεται η «φωνή» της ψηφιακής βοηθού, Siri.

Η νέα αυτή λειτουργία, μία εκ των πολλών νέων εργαλείων που θα είναι διαθέσιμα προσεχώς, εντός 2023, στις συσκευές Apple, έχει στόχο να διευκολύνει ανθρώπους με συγκεκριμένες παθήσεις – όπως η ALS (Πλάγια Αμυοτροφική Σκλήρυνση) που προκαλεί σταδιακά μεταξύ άλλων απώλεια φωνής.

«Στο τέλος, το πιο σημαντικό είναι να μπορείς να επικοινωνείς με φίλους και οικογένεια. Αν μπορείς να τους λες πως τους αγαπάς, με μια φωνή που μοιάζει με τη δική σου, κάνει τεράστια διαφορά. Και το να μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου συνθετική φωνή στο iPhone σου σε μόλις 15 λεπτά, είναι εκπληκτικό» λέει ο Φίλιπ Γκριν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Team Gleason, που έχει βιώσει σημαντικές αλλαγές στη φωνή του από τη στιγμή διάγνωσής του με ALS, το 2018.

Πηγή: SkyNews

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση