ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσιάστηκαν τα νέα iPhone και iPad

Σε μια προσπάθεια να διευρύνει τις πωλήσεις της σε καταναλωτές που στρέφονται σε μικρότερες και φθηνότερες συσκευές, η Apple παρουσίασε χθες τα καινούργια μοντέλα της για το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο iPhone και τον φορητό υπολογιστή τάμπλετ iPad, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας.

Με το καινούργιο κινητό τηλέφωνο, το iPhone SE, η Apple «επιστρέφει» στη μικρότερη οθόνη των 4 ιντσών, διατηρώντας ωστόσο τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή, με τον οποίο μέχρι χθες ήταν εφοδιασμένα μόνο τα τελευταία μοντέλα του μεγαλύτερου iPhone 6. Η τιμή του iPhone SE ορίστηκε (για τις ΗΠΑ) στα 399 δολάρια, για το μοντέλο χωρητικότητας 16 GB.

Αντίστοιχα, το νέο μοντέλο τάμπλετ, το iPad Pro, συρρικνώνεται στις 9,7 ίντσες (έναντι 12,9 του προηγουμένου), διατηρώντας το «έξυπνο» πληκτρολόγιο και το λειτουργικό πενάκι της Apple, που το καθιστούν ιδανικό για επαγγελματική χρήση. Η τιμή του ορίστηκε (και πάλι για τις ΗΠΑ) στα 599 δολάρια, για μνήμη 64 GB.

Επειτα από το μεγάλο άλμα του περασμένου χρόνου, που την ανέδειξε στην πρώτη, ως προς τη χρηματιστηριακή της αξία, εταιρεία του πλανήτη, η Apple είδε τις πωλήσεις της να εμφανίζουν φέτος συμπτώματα κορεσμού. Τα νέα προϊόντα της φιλοδοξούν να διευρύνουν τις πωλήσεις της σε κατηγορίες του καταναλωτικού κοινού με μικρότερη αγοραστική δύναμη, ιδίως στις αναδυόμενες αγορές. Παράλληλα με τα δύο νέα προϊόντα της, η εταιρεία ανακοίνωσε σημαντική μείωση της τιμής στην οποία θα πωλείται το «έξυπνο» ρολόι χειρός Apple Watch: από τα 349 στα 299 δολάρια.

Αγωνία για το iPhone 7

Παραμένει, ωστόσο, επί του παρόντος άγνωστο πότε πρόκειται να παρουσιαστεί το νέο, πιο εξελιγμένο κινητό τηλέφωνο iPhone 7, αν και κάποιοι πιθανολογούσαν ότι μπορεί να μην αργήσει πολύ. Βέβαια, οι φήμες για τα χαρακτηριστικά του ήδη οργιάζουν. Ακούγεται, μεταξύ άλλων, ότι θα δίνει στον χρήστη του την ικανότητα ασύρματης φόρτισης, ότι δεν θα διαθέτει είσοδο για ακουστικά, καθώς και ότι θα διαθέτει ακόμη και «κουμπί πανικού» που θα ενεργοποιείται με το δακτυλικό αποτύπωμα.

Προς το παρόν, το βασικό ερώτημα που διατυπώνουν οι χρήστες του Διαδικτύου είναι γιατί χρειαζόμαστε ένα μικρότερο iPhone. Εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το iPhone 5S, είτε επειδή δεν τους αρέσουν οι μεγαλύτερες οθόνες των μοντέλων της σειράς 6 είτε επειδή τα βρίσκουν υπερβολικά ακριβά. Ενδεικτικά ο Τζέρεμι Ντέιβις, συνιδρυτής της βρετανικής εταιρείας αναλύσεων Context, επισημαίνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν 31 εκατομμύρια χρήστες του μοντέλου 5S στις ΗΠΑ έναντι 11 εκατομμυρίων των μοντέλων 6 και 6 Plus.

Ομολογουμένως, ανέφεραν αναλυτές, η Apple, λαμβάνοντας αποστάσεις από το γνωστό της μότο «το μεγαλύτερο είναι και καλύτερο», θα προσπαθήσει να κάνει κάποια βήματα πίσω.

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση