ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα μεγάλα ατού του HTC 10

Το smartphone με την «καλύτερη» κάμερα στον κόσμο και όχι μόνο

Η HTC αποκάλυψε τη νέα της ναυαρχίδα με την οποία ευελπιστεί να ανατρέψει τα δεδομένα στον χώρο των smartphones και να προξενήσει πονοκεφάλους στον ανταγωνισμό.

Το ολοκαίνουριο HTC 10 αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της ταϊβανέζικης εταιρείας για να μπει και πάλι στο παιχνίδι των τρανών, με την απόδοση, την εντυπωσιακή κάμερα και τον ήχο που προσφέρει η συσκευή να αποτελούν μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματά της.

Θέλοντας να γυρίσει σελίδα με το νέο της κινητό τηλέφωνο, η HTC (που επένδυσε πολλά στα smartphones πολύ πριν η Apple και η Samsung σημειώσουν εμπορική επιτυχία) αφαίρεσε τη λέξη «One» και το γράμμα «M» από το όνομα της συσκευής, ρίχνοντας στο τραπέζι «το 10 το καλό».

Σχεδιαστικά, το νέο smartphone, που πέρασε από εκτεταμένες δοκιμές αντοχής και ανθεκτικότητας στη θερμότητα, δεν απέχει πολύ από το HTC One A9, ωστόσο, η ποιότητα της premium κατασκευής του κινητού (που είναι ψηλότερο και πλατύτερο τόσο από το προαναφερόμενο όσο και από τα Samsung Galaxy S7 και iPhone 6S) περνά με άριστα το τεστ των πρώτων εντυπώσεων.

Το HTC 10 φέρει οθόνη 5,2 ιντσών Quad HD (1440x2560 pixels) με Super LCD 5 και Gorilla Glass με κυρτές άκρες. Οι σχεδιαστές του υποστηρίζουν πως διαθέτει την πιο γρήγορη οθόνη αφής στον κόσμο, που ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε πέρασμα/χτύπημα του δαχτύλου.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820 (που υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις στο gaming και επιλογή για άνοιγμα πολλών εφαρμογών ταυτοχρόνως), μνήμη RAM 4GB και χωρητικότητα 32/64GB. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα επέκτασης της μνήμης μέσω κάρτας microSD, με επιλογή μέχρι και 2TB. Ενσωματώνει αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο κεντρικό κουμπί και φέρει θύρα USB Type-C.

Αναφορικά με την μπαταρία, το HTC 10 φέρει μια των 3000mAH (βελτίωση από τα 2840mAh του One M9), η οποία μπορεί μέσω του Quick Charge 3,0 να φορτιστεί κατά το ήμισυ σε διάρκεια μόλις 30 λεπτών. Οι κατασκευαστές της συσκευής υποστηρίζουν πως μπορεί να αντέξει για δύο 24ωρα με μια μόνο φόρτιση, αλλά μόνο μια δοκιμή θα μπορέσει να μας πείσει γι’ αυτό.

Από πλευράς ήχου, το κινητό φέρει δύο BoomSound Dolby Audio ηχεία, ένα tweeter (για υψηλές συχνότητες) και ένα woofer (για χαμηλές συχνότητες), με το κάθε ένα να διαθέτει τον δικό του ενισχυτή.

Εντυπωσιακή κάμερα
Οι κάμερες ήταν το αδύνατο σημείο των HTC -όπως παραδέχτηκαν άλλωστε οι ιθύνοντες της εταιρείας κατά την παρουσίαση της νέας συσκευής- οι περισσότεροι ειδικοί ανά το παγκόσμιο όμως κάνουν τώρα λόγο για την «καλύτερη κάμερα στον κόσμο», η οποία αφήνει πίσω τις αντίστοιχες των Galaxy S7 και iPhone 6S.

Η οπίσθια κάμερα των 12MP φέρει τη δεύτερη γενιά του συστήματος UltraPixels, με διάφραγμα φακού f/1,8 και με 1,55 micron pixels, που βοηθά στην απορρόφηση περισσότερου φωτός. Είναι εξοπλισμένη με σταθεροποιητή εικόνας, αυτόματη εστίαση με τεχνολογία laser και λήψη 12-bit RAW.

Σε ό,τι αφορά στις βίντεο ικανότητές της, προσφέρει ποιότητα 4Κ (2.160p) καθώς και Hi-Res audio, με ικανότητα ηχογράφησης δυνατότερου ήχου. Τα ζωντανά χρώματα, η ακρίβεια (ακόμη και με χαμηλό φωτισμό ή κατά την κίνηση του αντικειμένου), αλλά και η ταχύτητα της αυτόματης εστίασης της κάμερας (στα 0,2 δεύτερα) αποτελούν τα μεγαλύτερα ατού της -παρόλο που θα μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά όσον αφορά στην ευκρίνεια στη γωνία της εικόνας.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί και η μπροστινή κάμερα των 5 megapixels (με διάφραγμα f/1,8), αφού αποτελεί την πρώτη στον κόσμο που φέρει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

Το νέο HTC 10 θα είναι σύντομα διαθέσιμο προς πώληση, με την τιμή του να κυμαίνεται στα 700 ευρώ.

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση