ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έλον Μασκ: Καθησυχάζει για τις απολύσεις στο Twitter

Ο επιχειρηματίας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απολύσει το 75% των υπαλλήλων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης

Kathimerini.gr

Mπορεί χτες να μπήκε στα κεντρικά γραφεία της Twitter κρατώντας ένα νιπτήρα στα χέρια, προκαλώντας απορία αλλά και νευρικότητα για τις προθέσεις του, τελικά όμως ο Έλον Μασκ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απολύσει το 75% των υπαλλήλων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, o δισεκατομμυριούχος CEO διέψευσε έτσι δημοσίευμα της Washington Post από την προηγούμενη εβδομάδα, καθησυχάζοντας εργαζόμενους της Twitter σε συνάντηση που είχε μαζί τους την Τετάρτη στα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Post έγραφε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Μασκ σκοπεύει να μειώσει τους υπαλλήλους της Τwitter σε 2.000 από περίπου 7.500 που είναι τώρα.

Σε κάθε περίπτωση και τα δύο μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωνουν ότι το νέο αφεντικό του Twitter σκοπεύει πράγματι να κάνει έναν αριθμό απολύσεων, όταν αποκτήσει και επίσημα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η σημερινή διοίκηση είχε ήδη σκοπό να μειώσει τα εργατικά κόστη κατά περίπου 800 εκατ. δολάρια ως τα τέλη της επόμενης χρονιάς, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να απολυθεί περίπου το ένα τέταρτο των εργαζομένων, όπως ανέφερε η Washington Post.

Παρότι στελέχη της διεύθυνσης προσωπικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης διαβεβαίωσαν εργαζόμενους πως δεν σχεδιάζονται απολύσεις, έγγραφα δείχνουν πως είχαν καταρτιστεί σχέδια για να εκδιωχθούν εργαζόμενοι και να μειωθούν τα κόστη υποδομής ήδη προτού ο Έλον Μασκ προτείνει την εξαγορά, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας.

To ντιλ για την αγορά του Twitter αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στα επόμενα 24ώρα. Στο μεταξύ, ο Μασκ έχει ήδη αλλάξει την περιγραφή του προφίλ του στην πλατφόρμα σε «Chief Twit».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση