ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το κινητό σας σε δημόσιους χώρους

To FBI προειδοποιεί

Προειδοποίηση εξέδωσε το FBI προς τους χρήστες σχετικά με τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι απατεώνες έχουν καταφέρει να «καταλάβουν» δημόσιους φορτιστές και έτσι έχουν τη δυνατότητα να μολύνουν συσκευές με κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να δώσει στους χάκερ πρόσβαση στο τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σας. Η όλη πρακτική είναι γνωστή με το όνομα «juice jacking».

«Αποφύγετε τη χρήση δωρεάν σταθμών φόρτισης σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία ή εμπορικά κέντρα. Οι απατεώνες έχουν βρει τρόπους να χρησιμοποιούν δημόσιες θύρες USB για να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό παρακολούθησης σε συσκευές. Να έχετε μαζί σας τον δικό σας φορτιστή και το δικό σας καλώδιο USB και να χρησιμοποιείτε αντί αυτού μια πρίζα», αναφέρεται σε tweet του γραφείου του FBI στο Ντένβερ των ΗΠΑ.

Το FBI προσφέρει παρόμοιες οδηγίες στον ιστότοπό του για την αποφυγή δημόσιων φορτιστών.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) έχει επίσης προειδοποιήσει για το «juice jacking» από το 2021, συνιστώντας στους καταναλωτές να αποφεύγουν τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Οι χάκερ συνήθως χρησιμοποιούν παραβιασμένα καλώδια USB για να υποκλέψουν μέσω λογισμικού το περιεχόμενο ηλεκτρονικών συσκευών, αποσπώντας ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης.

Με πληροφορίες από CNBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση