ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ρύθμιση στο iPhone που χρησιμοποιούν οι κλέφτες για να σας αποκλείσουν από τον λογαριασμό σας

Θύματα δήλωσαν ότι τα iPhone κλάπηκαν σε κλαμπ ή σε άλλους δημόσιους χώρους τη νύχτα

Kathimerini.gr

Ο Γκρεγκ Φράσκα είχε αποκλειστεί από τον λογαριασμό του Apple από τον Οκτώβριο και έκανε σχεδόν τα πάντα για να αποκτήσει πρόσβαση εκ νέου. Προσφέρθηκε να πάει από τη Φλόριντα στα κεντρικά γραφεία της Apple, στην Καλιφόρνια, προκειμένου να αποδείξει αυτοπροσώπως την ταυτότητά του, ή να γράψει μια επιταγή 10.000 δολαρίων ώστε να διεκδικήσει τον λογαριασμό.

Το iPhone 14 Pro του 46χρονου κλάπηκε όταν αυτός ήταν σε ένα μπαρ στο Σικάγο και στη συνέχεια οι δράστες θέλησαν να αδειάσουν τον τραπεζικό λογαριασμό του και να τον εμποδίσουν να εντοπίσει εξ αποστάσεως το κλεμμένο τηλέφωνο. Χρησιμοποίησαν τον κωδικό πρόσβασής του για να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID. Επίσης ενεργοποίησαν μια δυσεύρετη ρύθμιση ασφαλείας της Apple, γνωστή ως «κλειδί ανάκτησης». Με τον τρόπο αυτό, τοποθέτησαν ένα «αδιαπέραστο λουκέτο» στον λογαριασμό του.

Μετά την κλοπή του iPhone 13 Pro του Κάμερον Ντιβάιν από ένα μπαρ της Βοστώνης, τον Αύγουστο, ο 24χρονος δήλωσε ότι πέρασε ώρες στο τηλέφωνο μιλώντας με την υποστήριξη πελατών της Apple, προσπαθώντας να ανακτήσει πρόσβαση σε δεδομένα που είχε πάνω από μία δεκαετία. Κάθε εκπρόσωπος τού έλεγε το ίδιο πράγμα: χωρίς κλειδί ανάκτησης, δεν υπάρχει πρόσβαση. Ο Ντιβάιν είπε πως δεν είχε ακούσει ποτέ για το κλειδί, πόσο μάλλον να το δημιουργήσει.

Θύματα δήλωσαν ότι τα iPhone κλάπηκαν σε κλαμπ ή σε άλλους δημόσιους χώρους τη νύχτα. Κάποιοι είπαν πως τους τα άρπαξαν από τα χέρια τους άγνωστοι, αφού πρώτα κατάφεραν να καταλάβουν τον κωδικό πρόσβασης.

Οπως αναφέρει η Wall Street Journal: «Γνωρίζοντας τον “Κωδικό πρόσβασης iPhone“, ένας κλέφτης μπορεί εύκολα να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης Apple ID του θύματος στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, ακόμα κι αν είναι ενεργοποιημένο το Face ID ή το Touch ID. Στη συνέχεια, ο κλέφτης μπορεί να απενεργοποιήσει το “Βρείτε το iPhone μου” στη συσκευή, εμποδίζοντας τον κάτοχο να παρακολουθεί την τοποθεσία του ή να διαγράψει απομακρυσμένα δεδομένα μέσω του iCloud. Ο κλέφτης μπορεί επίσης να αφαιρέσει άλλες αξιόπιστες συσκευές Apple από τον λογαριασμό για να αποκλείσει περαιτέρω το θύμα.

Παράλληλα, η γνώση του κωδικού πρόσβασης ενός iPhone επιτρέπει σε έναν κλέφτη να χρησιμοποιήσει το Apple Pay και να αποκτήσει πρόσβαση σε τραπεζικές εφαρμογές χρησιμοποιώντας κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο iCloud Keychain. Ακόμα κι αν στο iPhone είναι ενεργοποιημένα το Face ID ή το Touch ID, οι κλέφτες μπορούν απλώς να παρακάμψουν αυτές τις μεθόδους ελέγχου ταυτότητας και να χρησιμοποιήσουν την επιλογή εισαγωγής του κωδικού πρόσβασης της συσκευής.

Mε πληροφορίες από Wall Street Journal

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κινητά  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση