ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

iPhone: Τι είναι η «φόρτιση καθαρής ενέργειας» που είναι ήδη πραγματικότητα στις ΗΠΑ

Η φόρτιση καθαρής ενέργειας είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν πρόσφατα στα κινητά τηλέφωνα iPhone ονομάζεται «φόρτιση καθαρής ενέργειας». Η Apple ανέφερε ότι αυτή η λειτουργία στοχεύει στο να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα με φόρτιση όταν είναι διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα.

Όταν η φόρτιση καθαρής ενέργειας είναι ενεργοποιημένη και συνδέετε το iPhone σας σε φορτιστή, το iPhone λαμβάνει στοιχεία για τις εκπομπές άνθρακα από το τοπικό ενεργειακό σας δίκτυο και τα χρησιμοποιεί για να φορτίζει το iPhone σας σε χρονικές περιόδους καθαρότερης παραγωγής ενέργειας. Έτσι η συσκευή περιμένει για καθαρότερη ενέργεια για φόρτιση.

Η φόρτιση καθαρής ενέργειας είναι προσώρας διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, και είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή μετά την ενημέρωση στην έκδοση του λειτουργικού iOS 16.1. Πάντως, μπορείτε να διαχειριστείτε τη ρύθμιση μεταβαίνοντας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, επιλέγοντας Μπαταρία και, στη συνέχεια, Υγεία Μπαταρίας & Φόρτιση, και να απενεργοποιήσετε ή να επανενεργοποιήσετε την επιλογή.

Η φόρτιση καθαρής ενέργειας ενεργοποιείται μόνο όπου ξοδεύετε τον περισσότερο χρόνο και φορτίζετε τακτικά το iPhone σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως το σπίτι σας και ο τόπος εργασίας σας. Η λειτουργία δεν ενεργοποιείται αν βρίσκεστε σε νέα τοποθεσία ή ταξιδεύετε.

Όταν η φόρτιση καθαρής ενέργειας αναστέλλει τη φόρτιση, μια ειδοποίηση στην οθόνη κλειδώματος (lock screen) λέει πότε το iPhone σας θα φορτιστεί πλήρως. Εάν πρέπει να φορτίσετε το iPhone σας πλήρως νωρίτερα, αγγίζεται παρατεταμένα την ειδοποίηση και, στη συνέχεια, πατάτε: Φόρτιση τώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση