ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καραντίνα και ξένες γλώσσες - Τα 6 καλύτερα apps

Μπορείτε να το κάνετε εύκολα από το σπίτι χωρίς να πληρώσετε σχεδόν τίποτ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Όσο μένουμε σπίτι οι περισσότεροι από εμάς μπαίνουμε στο γνωστό τρυπάκι του Netflix, των σειρών και των ταινιών. Είναι όμως ευκαιρία αφού βρισκόμαστε με πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια μας να τον αξιοποιήσουμε για να αναπτύξουμε δεξιότητες. Μία από αυτές και η εκμάθυνση νέων γλωσσών. Ποια είναι η γλώσσα που σας συναρπάζει και θα θέλατε να μάθετε;

Μπορείτε να το κάνετε εύκολα από το σπίτι χωρίς να πληρώσετε σχεδόν τίποτα σε κάποιες περιπτώσεις με τα παρακάτω 6 apps που θα σας κάνουν ξεφτέρι στο «πι και φί»

Duolingo
Το πλέον γνωστό app για την εκμάθησή ξένων γλωσσών είναι το Duolingo. Το συγκεκριμένο application αγαπήθηκε από τον κόσμο κυρίως επειδή είναι δωρεάν. Είναι όμως ιδανικό αφού προσφέρει μαθήματα σε αρχάριους ξεκινώντας από τα βασικά και προχωρώντας στα πιο εντατικά. Μπορείς να ελέγξεις την πρόοδό σου ανά πάσα στιγμή και να δώσεις έμφαση σε κατηορίες όπως η γραμματική και το λεξιλόγιο.

Drops
Άλλη μία δωρεάν εφαρμογή είναι το Drops. Το Drops είναι αρκετά διασκεδαστικό και διαθέτει μαθήματα για 36 ξένες γλώσσες. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι τα μαθήματα διαρκούν μόνο 5 λεπτά και δεν μπορείς να συνεχίσεις μέχρι την επόμενη ημέρα. Βήμα-βήμα λοιπόν ξοδεύεις τουλάχιστον 5 λεπτά την ημέρα στην εκμάθησή της γλώσσας που επιλέγεις.

Babbel
Η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει μαθήματα σε 14 ξένες γλώσσες. Σε αντίθεση με τον Duolingo και το Drops δεν είναι εντελώς δωρεάν αφού κάποια μαθήματα θα πρέπει να τα ξεκλειδώσεις. Αυτό όμως δεν σε εμποδίζει από το να ακολουθήσεις τα υπόλοιπα μαθήματα και να μάθεις την γλώσσα. Αν πάλι δεν είσαι εντελώς αρχάριος και γνωρίζεις ορισμένες λέξεις η εφαρμογή το αναγνωρίζει και δεν ξεκινάς από τα εντελώς βασικά.

Rosetta Stone
Ήταν για χρόνια στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού. Εξασκήσουν και μάθε δωρεάν γλώσσες με θεματικές όπως Travel και Basics and Beyond. Επιλέγοντας την κάθε θεματική μπορείς να εξασλκηθείς για 30 λεπτά την ημέρα 5 φορές την εβδομάδα για 6 εβδομάδες. Τις τελευταίες μέρες λόγω κορωνοϊού, το Rosetta Stone διαθέτει δωρεάν την premium υπηρεσία του για τους τρεις πρώτους μήνες.

LingoDeer
Αν είσαι fan των ασιατικών γλωσσών τότε αυτό είναι το app που πρέπει να κατεβάσεις. Ξεκινάς λοιπόν από τα βασικά και μέχρι να το καταλάβεις γίνεσαι ξεφτέρι. Αυτές τις μέρες προσφέρουν την premium υπηρεσία για 30 μέρες μόνο με ένα δολάριο, χρησιμοποιώντας τον κωδικό «REMOTE».

Beelinguapp
Μία ιστορία χωρίζετε σε φύο γλώσσες, την μητρική σου και αυτή που θες να μάθεις. Μέσα από την μητρική σου γλώσσα λοιπόν ψάχνεις να βρεις τις αντίστοιχες λέξεις και φράσεις στην ξένη γλώσσα που επέλεξες. Bonus: το γλωσσάριο που σε βοηθάει να βρίσκεις ανά πάσα στιγμή αυτό που ψάχνεις.

 


ΠΗΓΗ: MUST

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση