ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα νέα Samsung Galaxy S21 με μια ματιά

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η σειρά κινητών τηλεφώνων «Galaxy S» της Samsung ανά τα χρόνια έχει ταυτιστεί με το ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η τεχνολογία. Η εταιρεία παρουσίασε την νέα σειρά Galaxy S21 στις 14 Ιανουαρίου 2021, μια ημερομηνία πολύ νωρίτερα από ότι μας έχει συνηθίσει, και αυτό σύμφωνα με ειδικούς φαίνεται να οφείλεται εν μέρει στην στη πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις των γνωστών ιστοσελίδων τεχνολογίας, Engadget, Android Authority και The Verge και GSMArena, τα τρία μοντέλα της Samsung έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Η μεγαλύτερη διαφορά στη φετινή σειρά της Samsung είναι ο νέος σχεδιασμός, με το τμήμα που βρίσκονται οι κάμερες να μην «προεξέχει» όπως παλιά, αλλά να φαίνεται ως φυσικό τμήμα των συσκευών. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, οι νέες συσκευές «αγκαλιάζουν το τμήμα της κάμερας, αντί να προσπαθούν να το εξαφανίσουν».

Η «τριλογία»

Η «ναυαρχίδα» της εταιρείας, Galaxy S21 Ultra είναι η πιο ισχυρή - αλλά και πιο ακριβή - συσκευή από τις τρεις. Το Ultra διαθέτει μια Dynamic AMOLED οθόνη μεγέθους 6.8 ιντσών, μπαταρία 5.000 mAh (μιλιαμπέρ) αλλά και τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος, με πρωτεύοντα αισθητήρα 108MP. Ταυτόχρονα διαθέτει έως και 16GB μνήμης RAM.

Και τα τρία μοντέλα της εταιρείας, διαθέτουν τη νέα γενιά επεξεργαστών, Qualcomm Snapdragon 888 ή Samsung Exynos 2100, ανάλογα με την χώρα πώλησης. Και οι δύο επεξεργαστές διαθέτουν την ικανότητα για χρήση δικτύου 5G.

Το «μεσαίο παιδί» των τριών είναι το Galaxy S21 Plus που διαθέτει ελαφρώς μικρότερη Dynamic AMOLED οθόνη (6,7 ιντσών) και μπαταρία 4.800 mAh. Παράλληλα στο πίσω μέρος διαθέτει -μόνο- τρεις κάμερες και -μόνο- 8GB μνήμης RAM. Λόγω των διαφορών του «S21 Plus» από το «Ultra», η τιμή του είναι και πιο χαμηλή.

Τέλος, «απλό» Galaxy S21, είναι το μικρότερο σε μέγεθος και πιο φθηνό από τα τρία. Διαθέτει μια Dynamic AMOLED οθόνη 6,2 ιντσών και φέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον «μεγαλύτερο του αδερφό», το Galaxy S21 Plus. Ωστόσο, καθώς η συσκευή είναι μικρότερη σε μέγεθος, η μπαταρία του Galaxy S21 είναι μικρότερη, στα 4.000 mAh.

Στο μπροστινό μέρος, το Galaxy S21 Ultra διαθέτει κάμερα 40MP ενώ οι άλλες δύο συσκευές διαθέτουν κάμερα 10MP. 

Οι κάμερες

Όπως αναφέρει το Engadget, και τα τρία μοντέλα της σειράς διαθέτουν εξαιρετικές κάμερες.

Εάν κάποιος επιθυμεί να αποκτήσει ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα σε ότι αφορά την κάμερα, το Android Authority υποστηρίζει ότι το Galaxy S21 Ultra είναι η καλύτερη επιλογή μεταξύ των τριών.

Το «Ultra» διαθέτει τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος και έναν αισθητήρα λέιζερ για την καλύτερη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Όλα αυτά σε συνδυασμό, δημιουργούν το πιο προηγμένο τηλέφωνο με κάμερα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Samsung, σημειώνει το GSMArena. Η ακρίβεια των χρωμάτων χαρακτηρίζεται ως «κορυφαία», ενώ η εστίαση (zoom) είναι καταπληκτική, λόγω της περισκοπικής κάμερας 108MP.

Ταυτόχρονα, οι κάμερες των Galaxy S21 και S21 Plus αναμένεται να εντυπωσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς (ακόμη και επαγγελματίες φωτογράφους), σημειώνει στην ανάλυση του το Android Authority.

Η μπαταρία

Σύμφωνα με τις αναλύσεις, το Galaxy S21 Ultra, το οποίο διαθέτει την μεγαλύτερη μπαταρία από τις τρεις συσκευές, ακόμη και μετά από μία ολόκληρη μέρα βαριάς χρήσης, συνέχιζε να μην χρειάζεται φόρτιση. Το Engadget αναφέρει ότι με ελαφριά προς μέτρια χρήση, η συσκευή θα μπορούσε να λειτουργήσει για δύο μέρες χωρίς φόρτιση.

Το ίδιο ισχύει και για τα Galaxy S21 και S21 Plus, που αν και διαθέτουν μικρότερη σε μέγεθος μπαταρία, δεν θα χρειαστούν φόρτιση πριν από το τέλος μιας πολύ απαιτητικής μέρας.

Πληροφορίες / Φωτογραφίες: Engadget, Android Authority, The Verge, GSMArena

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση