ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το νέο Magic Keyboard αναβαθμίζει την παραγωγικότητα στα iPad Pro

Το «μαγικό» πληκτρολόγιο της Apple μετατρέπει το tablet σε ένα μικρό φορητό υπολογιστή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τόσο το iPad Pro 11 ιντσών, όσο και αυτό των 12.8, είναι αδιαμφησβήτητα τα καλύτερα, αλλά και πιο ακριβά, tablet τα οποία μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή στην αγορά. Όμως, με τα σωστά αξεσουάρ, όπως γράφει το Gizmodo, μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως και τον φορητό σας υπολογιστή, σχεδόν σε κάθε του εργασία.

Με την εισαγωγή της νέας «εμφάνισης» της συσκευής της Apple το 2018 και το νέο iPadOS το 2019, τα iPad Pro έχουν εδραιώσει την διαφορά τους από άλλες αντίστοιχες συσκευές λογισμικού Android, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι επεξεργαστές τους, θεωρούνται πιο δυνατοί και από αυτούς που φέρουν σύγχρονοι φορητοί υπολογιστές.

Το νεο Magic Keyboard της εταιρείας, έρχεται να αντικαταστήσει το πληκτρολόγιο-θήκη «Smart Keyboard Folio», παρέχοντας πλέον στη συσκευή άμεσα και την πρόσβαση σε trackpad, σε συνδυασμό με κανονικά πλήκτρα, σε σχέση με την θήκη «Folio».

Μαζί με το νέας μορφής πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό και trackpad, το Magic Keyboard της Apple φέρει επίσης θύρα τύπου USB-C για φόρτιση, αφήνοντας το ήδη προϋπάρχων USB-C στο iPad Pro, να ενωθεί αν χρειαστεί με άλλες συσκευές.

Επίσης, μία από τις μεγάλες του διαφορές με το προηγούμενο «Smart Keyboard Folio», είναι η νέα σχεδίαση «αιωρούμενης προβολής», καθώς πλέον το iPad Pro χρησιμοποιεί την ήδη υπάρχουσα μαγνητική σύνδεση του, για να προσαρμόζεται στην ιδανική για τον χρήστη γωνία προβολής (μέχρι 130 μοιρών).

Παρόλα αυτά, το Gizmodo αναφέρει πως το νέο πληκτρολόγιο της Apple έχει μερικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορεί να αποθαρρύνουν τους ενδεχόμενους αγοραστές του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η τιμή του πληκτρολογίου ανέρχεται στα $300 δολάρια (340 ευρώ) και $350 δολάρια (450 ευρώ) για τα μοντέλα των 11” και 12.8” ιντσών αντίστοιχα.

Παράλληλα, το βάρος του νέου Magic Keyboard ξεπερνά αυτό του ίδιου του iPad Pro, με το συνολικό βάρος της συσκευής μαζί με το πληκτρολόγιο, να ξεπερνά αυτό και του Macbook Air, φτάνοντας περίπου τα 3 κιλά! Αυτό, όπως αναφέρει και το Gizmodo, πρόκειται να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για τους χρήστες που ψάχνουν την πιο εύκολη μετακίνηση.

Όμως, σε σχέση με άλλα πληκτρολόγια, η ιστοσελίδα σημειώνει πως το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι ίσως το πιο ευχάριστο στη χρήση προϊόν της Apple, μετά από τα ασύρματα ακουστικά Airpods, κάτι που το κάνει απαραίτητο για ένα χρήστη που επιζητεί να κάνει όσο το δυνατό περισσότερες εργασίες στο νέο tablet.
 

Πηγή: Gizmodo
Φωτογραφίες: Apple, MacRumors

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κινητά-tablets: Τελευταία Ενημέρωση