ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

5+1 μαθήματα για το χρήμα από τα Friends

Δείτε όλες τις συμβουλές που έδωσαν μέσα από την σειρά

must.com.cy

Η τηλεοπτική σειρά Friends, που παρακολουθεί τις ζωές έξι νεαρών φίλων που ζουν στη Νέα Υόρκη, κάνει πρεμιέρα στο NBC. Η σειρά, στην οποία πρωταγωνιστεί μια ομάδα σχετικά άγνωστων τότε ηθοποιών, κάνει τεράστια επιτυχία και συνεχίζεται για 10 σεζόν, εκτινάσσοντας τις καριέρες των Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry και David Schwimmer.

Στις 6 Μαΐου του 2004, περισσότεροι από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν το τελευταίο επεισόδιο των Friends, ενώ το ειδικό reunion γυρίστηκε το 2021.

Μέχρι και σήμερα, πολλοί είναι αυτοί που παρακολουθούν τα επεισόδια για πολλοστή φορά, ψάχνοντας για αγαπημένες σκηνές, κρυφά νοήματα και… συμβουλές για τη ζωή.

Πέντε μαθήματα οικονομικών που πήραμε από τα Friends

1.Μην δανείζεσαι χρήματα από φίλους

Ο Joey και ο Chandler είναι συγκάτοικοι και κολλητοί, όμως ο Joey αντιμετωπίζει τον φίλο του σαν το προσωπικό του ATM: Δανείζεται διαρκώς χρήματα, βάζοντας τη σχέση τους σε δοκιμασία. Γενικά το να δανείζεται κάποιος από τους φίλους του δεν είναι μια σοφή κίνηση, ειδικά εάν πιστεύει ότι δεν θα μπορέσει να τα επιστρέψει μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

2.Να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος

Η Rachel ξεκίνησε από κακομαθημένη κόρη ενός πλούσιου μπαμπά για να γίνει σερβιτόρα, επιτυχημένο στέλεχος στη βιομηχανία της μόδας και τελικά να βρει τη δουλειά των ονείρων της στο Παρίσι. Η μεταμόρφωσή της άρχισε όταν αποφάσισε να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη. Άφησε τις πιστωτικές κάρτες του μπαμπά της στην άκρη και επεδίωξε να στέκεται στα πόδια της. Όπως της είπε η Monica, «καλώς ήρθες στον πραγματικό κόσμο. Είναι απαίσιος! Θα σου αρέσει!».

3.Να έχεις πάντα χρήματα στην άκρη για μια ώρα ανάγκης

Όταν η Monica απολύθηκε από τη δουλειά της, συνειδητοποίησε ότι δεν είχε χρήματα στην άκρη και δεν ήταν προετοιμασμένη για τα χειρότερα. Παρότι ο πατέρας της της έλεγε να αποταμιεύει το 10% του εισοδήματός της, εκείνη αγνόησε αυτή τη συμβουλή. Την βρήκε ξανά μπροστά της όταν συνειδητοποίησε ότι δεν έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει για τον γάμο που πάντα ονειρευόταν.

4.Να έχεις πάνω από μία πηγή εσόδων

Η Phoebe είναι πραγματικά αυτό που ονομάζεται «hustler». Το βασικό της επάγγελμα είναι εκείνο της μασέζ και παρότι έχασε τη δουλειά της αρκετές φορές, πάντα τα έβγαζε πέρα τραγουδώντας στο καφέ ή δουλεύοντας για την εταιρεία catering της Monica.

5.Μην ξοδεύεις περισσότερα από όσα βγάζεις

Η καριέρα του Joey είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και σε όλη αυτή τη διαδρομή, εκείνος πάντα ξόδευε αλόγιστα, χωρίς να υπολογίζει πόσα δίνει ή πόσα χρωστάει.

6.Τα χρήματα δεν είναι το παν

Στην τελευταία σεζόν, η Rachel παίρνει τη θέση των ονείρων της με έναν μεγάλο μισθό στο Παρίσι. Και ενώ είναι έτοιμη να φύγει από τη Νέα Υόρκη, αποφασίζει να αφήσει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία για χάρη της αγάπης και της φιλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση