ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο

Tips που θα κάνουν τον χώρο σας αγνώριστο

must.com.cy

Της Μαρίας Σάββα

Το σπίτι μας είναι το μέρος ηρεμίας μας, μετά από κάθε εξουθενωτική μέρα. Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να φαίνεται καθαρό, συγυρισμένο και όμορφο. Αλλά όταν έχεις στην διάθεση σου μόνο λίγα τετραγωνικά μέτρα, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Δεν πρέπει όμως αυτό να σάς προβληματίζει, αφού υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δώσετε την ψευδαίσθηση ενός μεγάλου και άνετου σπιτιού.

1.Minimal διακόσμηση
Όταν κάποιος σκέφτεται minimal το χρώμα που έρχεται αμέσως στο μυαλό είναι το λευκό. Αυτό γιατί, δίνει την αίσθηση της απλότητας, φωτίζει το χώρο και είναι ένα χρώμα που πάντα είναι επίκαιρο. Για μια επετυχημένη minimal διακόσμηση σαλονιού, απαιτούνται τα κατάλληλα έπιπλα ώστε ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος. Τέλος, οι μεγάλοι αλλά όχι βαρυφορτωμένοι πίνακες είναι η καλύτερη επιλογή για να αναβαθμίσεις τον χώρο σου.

2.Κάνε έξυπνες επενδύσεις
Προκειμένου να κάνουμε τον χώρο μας να δείχνει μεγαλύτερος, μπορούμε να εξοπλειστούμε με πολυχρηστικά έπιπλα όπως π.χ. καναπέδες – κρεβάτια, ή κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο, τραπεζάκια με συρτάρια κ.ά., ενώ θα πρέπει να θυμόμαστε να αφήνουμε λίγο καινό χώρο μεταξύ του τοίχου και των επίπλων ώστε να έχουμε πιο καθαρή «εικόνα».

3.Σωστή επιλογή και τοποθέτηση των κουρτινών
Κάνεις μεγάλο λάθος αν σκέφτεσαι να αφαιρέσεις τις κουρτίνες σου. Το μυστικό είναι να επιλέξεις την σωστή κουρτίνα και να την τοποθετήσεις στον σωστό χώρο για να μην δημιουργείτε «φασαρία» στο δωμάτιο. Πιο συγκεκριμένα, το κουρτινόξυλο να τοποθετηθεί κοντά στο ταβάνι και να επιλέξεις κουρτίνες που να φτάνουν ως το πάτωμα, για να δώσεις την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου.

4.Το μυστικό του καθρέπτη
Ένας άλλος τρόπος για να δώσετε την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου είναι η προσθήκη καθρεπτών καθώς αντανακλάτε πάνω τους το φυσικό αλλά και το τεχνητό φώς και έτσι μάς δίνουν αυτό που ζητούμε, ένα μεγάλο και φωτεινό δωμάτιο.

5.Χρησιμοποίησε λινά υφάσματα
Απέφυγε όσο πιο πολύ μπορείς τα βαριά υφάσματα και υλικά τα οποία έχουν την τάση να απορροφούν και να κάνουν πιο «βαρετό» το δωμάτιο σου. Τα λινά υφάσματα δίνουν μια διαφορετική και πιο βολική όψη στο δωμάτιο.

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση