ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτή είναι η λέξη του 2021

To λεξικό Merriam-Webster αποκάλυψε τη λέξη της χρονιάς

must.com.cy

Κάθε χρόνο το λεξικό Merriam-Webster ανακηρύσσει τη λέξη της χρονιάς, αυτή που χρησιμοποιούμε περισσότερο μια συγκεκριμένη χρονιά, που τέλος πάντων πρωταγωνιστεί στις καθημερινότητές μας.

Αυτό περιγράφει απόλυτα τη λέξη ''εμβόλιο'' (''vaccine''). H πολλά υποσχόμενη φαρμακευτική λύση στην πανδημία που άλλαξε τις ζωές μας το 2020, έγινε λόγος πολιτικής διαφωνίας και κοινωνικού διαχωρισμού. ''Η μεγαλύτερη επιστημονική ιστορία της εποχής μας έγινε η μεγαλύτερη διαφωνία στην χώρα μας, και η λέξη στο επίκεντρο αυτών των δύο ήταν το εμβόλιο'' γράφει το λεξικό. Η λέξη είδε αύξηση στις αναζητήσεις κατά 601% τον περασμένο χρόνο και μας κέντριζε συνεχώς το ενδιαφέρον.

«Η λέξη εμβόλιο (vaccine) σήμαινε πολλά περισσότερα πράγματα, πέραν της ιατρικής, το 2021. Για πολλούς, συμβολίζει την πιθανή επιστροφή στη ζωή όπως ήταν πριν από την πανδημία. Αλλά βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης για τις προσωπικές επιλογές, τον πολιτικό προσανατολισμό, τους επαγγελματικούς κανονισμούς, την ασφάλεια στο σχολείο, την ανισότητα στον τομέα της υγείας και τόσων άλλων», πρόσθεσε.

Η αγγλική λέξη vaccine προέρχεται από τη λατινική vacca (αγελάδα), επειδή ο ιός της δαμαλίτιδας, μιας ασθένειας των βοοειδών, είχε χρησιμοποιηθεί για το εμβόλιο κατά της ευλογιάς στους ανθρώπους.

 

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση